Friday, February 19, 2010

3 x 5 =15 plus 4 = DAY 19 :)

Baru sajaa menjejakkan kaki ke rumah Newton,Sydney.
Terasa kematu di seluruh anggota badan terutamanya di tempat itu.HAHA.
Pjalanan ke Blue Mountains, Canberra n bla,bla,bla.. (lupe kot nama tmpat)
Macam2 kot yg jadi kat kitorang..huhu.

So, KITA....Mulakan cerita dengan ..





Ok! tinggal lagi 4 hari je lagi kat sni! HAHA!

W i N D U kat umah
W i N D U kat bilik
W i N D U kat orang2 di Malaysia..(ngohoho) KATANYEW!
W i N D U kat Dak Chatty..x tau dia makan ke x..tp aku dah tinggal n belikan dia makanan..berbungkus2 dan bertin2 makanan aku belikan..dan berkotak2 susu aku belikan tuk Dak Chatty.
Aku harap, wasiat aku kat abg sulung aku utk jaga dia akan dilaksanakan dengan sebaik mungkin.HAHA<--wasiat penting nih!

Dok kat sini sgt2 lah menguatkan fizikal dan mental aku..haha.
Menguji tahap kesabaran aku..
Menguji tahap segala tahaplah senang cite!
Boleh dikatakan TIAP-TIAP HARI aku n family keluar jalan.huhu.Padahal kaki dah sakit nih..tp kalo aku x ikut kang, x aci lak aku biaukan abg2 aku 2 owang tuh gambar diorang byk.Pegi jugakk last2 kannnn.

Takpe..aku penat camne skalipon, byk tuhhhh pengalaman dok negara owang kat sni.Boleh improvekan English aku kat sini..sbbnye..kat sini segala2nya speaking.Aku suka sgt2 lifestyle diorang kat sni, diorang sume
x busy body lgsung..TAPI diorang CONCERN.
Diorang kat sni sopan..dalam bus pon, diorang mmg dah automatik hormat warga emas.

Warga2 emas kat sini, ala2 umor macam maktok aku yg 88 tahun tuh pon, aku ngk punyelaaaahh semangat keluar shopping2, mandi kat pantai laa walopon kulit diorang macam serupa dah x de kulit..bertenaga lagi nih pegi pasar lah..hapelahh..Huhuhu..kalo pasangan suami isteri warga emas lak, still mengamalkan amalan romantic-romantic gitcchuuu! ( aku suke bab nih) HAHA!

Ok! kalo aku x tunjukkan pic aku peluk koala or bergambO dengan kanggarOo macam x sah plak kan! Ok! Meh aku buktikan! aku dah smpai sini Aussie! hia3

 

 Waahhh!! comel bukan Koala iteww! 
ARAHAN : Yg kiri itu koala..yg sebelah iteww bukan! haha
Nampak muka cam bahagia je kan pegang2 koala nih.
TAPI!!
After begambo nih!! Tewos masing2 menuju terkedek2 ke singki berdekatan utk cuci tangan! hahaha..Melleeekaaaatttttt bau koala tuh.Haiyayaya~~Leh pengsan.haha
 

Yg aku tau lahh..koala nih mmg pemalas skit.haha. dalam sehari 20 jam dia tido..dia berjaga 4 jam je.Pemalas bukan?  Semalas2 aku pon x cam koala tuh..huhu.

 
Hencik KanggarOO pulak.:) Comel2 diorang nih.Suke aku ngk.huhu.belambak2 gak rrr kanggaroo bersepah2 kat sni.Boleh pilih je nak yg mana..
Jantannye kah? Betinanye kah? 

banyak lagi nih aku nak cite.haha.entry nih kot banyak gambo.hihi.
Keesokannye plak, we all g bcuti di Canberra plak. Aku suke g sini!!! Beach dia superb! chantek!! kalah semua beach kat tempat2 lain.Air biru! X de pencemaran! Sejuk plak jgn rr cite! Boleh gigil..hihi.Angin kuatt x hengat dunia.SApe yg pakai rambut palsu tuh pon boleh melayang2 rambut tuh bila pegi tempat nih.

We all g  Stanwell Park.



Anda lihat? haha.Siap berguling2 lagi kitorang kat sini.Angin dahh rr sejukk..huhu.Suke g sini!!
 

Punyelah slumberr cucu mat salleh duk guling2 segala bagai kat sini.huahua3
BenLoy wat muka comel..padahal x de la comel mana.haha
 

Sumpah best!! x tipu!!
So, lekas...!! Jangan lepaskan peluang keemasan ni. Tempat nih besh tau?   Serius I tak tipu. Kalau I tipu I dosa. Alip Lam Lam Ha. Ha, tulis kat dada ni. Ha...



Dah abis lepak2 punyelahhhh berjam2 kat sni, kitorang decide MALAS nak balik umah.HAHA! Terus g carik penginapan kat sni yg bdekatan. Susahnye laaa aaaiiii cari hotel kat sni.Canberra nih tmpat cam sunyi sepi je..Boleh kira bape orang yg lalu lalang..bape kete yg main hon2 kat sni.Hurmm..Nak kata x maju..x de plak..



yeahhh..kami lebih senang memilih MOTEL! Bukan HOTEL!! hahaha..Punyelah pandai n bjimat kitorang.Pandai dan bijak bukan Ketua Keluarga i sediakan budget2 di sni.hehe. Tp i cakap sama u laaa kan, walopon MOTEL, tapi i berani jamin standard MOtel nih macam standard punye hotel.nyiahaha.
Orang2 motel dia pon peramah, anak tuan motel dia pon comel, senduk pisau oven,fridge, towel punyelah banyak dia sediakan macam utk 5 family, haaaa..segala bagailah ada... Kira macam pakej la kalau ambik perkhidmatan dia. Serius I tak tipu. Kalau I tipu I dosa lagi buat kali kedua! 

 

 Haaa..pagi2 buta lagi tau kitorang dah bertepekk kat luar motel nih nak amik gmbo! haha.sejuk x hengat dunia.Tp! we all gigihkan diri pakai baju yg agak nipis.hahaha.



Weee~~ 1st time mak i beli baju remaja macam i..hikhik!

After dat, dah check out, we all terus menuju ke destinasi seterusnya!
War Memorial Museum. Kalo korang nak tau, dalam hidup aku, aku mmg x suke pegi MUSEUM. Serious i x tipu!!! Mmg x suke! Even kat Malaysia tuh pon, tempat tumpah darahku sndiri, aku x suke pegi..hihi. I x kisah pe u all nak cakap tntg i, tp i berlaku jujur sejujurnya nih! haha. 
 tapi bila i pegi War Memorial Museum nih, i jadi sgt teruja u! 1st time aku g museum mata x dok pejam celik pejam celik.I jadi seorang yg serius bila masuk museum nih. ( haha )
 

Nih la dia War Memorial Museum.Terima kasih War Memorial Museum!! 
Kerana anda! Irine Nadia Marcello dah insaf dan sedar betapa pentingnya melawat2 museum nih.huhu.Byk gile sejarah2 tentera2 zaman dulu2 kat dalam nih.

Nak bukti i dah insaf? Ok fine! X caye! i buktikan!



Jap..jap..cop..cop! I perkenalkan gambar datuk i.Kira jejak kasih la kat museum nih.Datuk i nih dulu bekas tentera.( hua33) Nih kira cucu dia datang jenguk2 laa..Sama kan rupa kami bukan? 



kan i dah cakap yg i dah makin insap! Siap kasi tabik springg lagi! 
Haaaaa.....



Ayah i macam x puas je bergambar kat sini.hahah.



Ayah!! Mak!! Murni and benjOy dah buktikan yg kitorang dah ikut jejak ayah jadi navy! haha
ada plak costum pakaian navy nih kannnnn..Hape lagi! aku rembat rr..Ada plak pakaian navy yg khas tuk girl! Memang cocok rr buat aku.Diorang buat baju nih macam ikut size aku je..Ada pape ke nih?
*Ayah i ada topi navy je yg sesuai.haha..Baju OUT OF STOCK! haha.

 

Last but no least! Aku sedih nak tinggalkan bumi Australia! Aku decide nak dok sini after kawen nnt..Wink..Wink (smbil kelip2 mata)