Monday, May 31, 2010

Main kawen2 jom! :)


Assalamualaikum warahmatullahiwabaraktuh..
Untuk sekian kalinya kita bersua lagi di sini yakni di blog Irine Nadia Marcello.
Aku nak ucapkan thanx a lot buat kalian yang still dok jenguk-jenguk,dok ngintai-ngintai,dok skodeng-skodeng,dok tejulor-julor,tejelir-jelir, dok silent-silent kat blog aku nih.Aku harap sangat2, dengan adanya blog nih, kita dapat merapatkan lagi hubungan silaturrahim kita sesama insan.InsyaAllah.
Beb..aku sangat2 x sabar nak publish gmbar aku time g photoshoot dara.com arituh.huhu.Ada gmbar daripada camera abg aku sndirik..tuh pon dia snap pic curik2 and time dah abis shooting tuh.huhu.Kat background putih tuh.So,korang sume bersiap sedialah untuk menanti pic2 tersebut ok.Tunggu magazine kuar..baru aku publish.Nih ada satu pic time arituh..aku saje2 je snap lepas dah selesai sume :D


Nak dapatkan mata bersinar? Yeahhh..minumlah Pati Prune Inner Shine:D
Wink2..wink2 :D


Owrite..aku baru je balik daripada teman mak aku nih g kluar.Kluar mana tah aku tak ingat.HAHA(padahal baru je 2 jam lepas,cepat tol lupe). Tiba-tiba tadi aku terasa mulut aku memang gatal nak bertanya kat mak aku soalan makan dalam nih. 
"Mak..mak..mak..mak..(gaya sore mmg ala2 manja palsu),sekarang nih kan mak kalau orang nak kawen kan, duit hantaran dia brape mak? Pastu, tanpa disedari, mak aku dah keluar dah senyum dia tuh, macam lah aku tak tau ape makna senyuman palsu dia tu.huhu.Nmpk sangat dia nak tanya soalan yang dah beribu belas kali dia akan tanya..
"Ada ke yang nak kan kau nih Murni?". Maaakkk aaiihhh...den sontap! Pantang den oghang dok tanyO soklan camtuh.huhu.


Xde la..aku saje je tanya soalan tuh.Sebabnya pagi tadi aku dok belek 
sok kabar ruangan soal jwb nih.Ada sorang laki nih, nak kawen sangat aku ngk,tdesak pon ada gak,huahuahua, dia mengadu kat pakar jwb soal tuh, yang dia dah nak kawen, tapi calon isteri dia pulak wat hal..mintak duit hantaran sampai 20k or 30k camtuh rr..x ingat sgt.Wooowww! aku time tuh, dah dok terbayangkan daa, kalo 20k or 30k nih, mesti muka calon isteri dia cantek cam Heliza ke..Tiz Zaqiah nur kasih tuh ke or sape2 lah kan. Time aku baca tuh, memang tergelak2 gak laaa..tapi dalam hati je lah..sbbnya bapak aku ada depan aku..nnt takut aku lak kene hambor ngn bapak aku.huhu. 


Xde la..sepatutnya..benda2 camni x yah la jadi..Sbb apa yang aku baca tadi, dalam Islam, soal hantaran tak timbul sama skali kerana yang penting mas kawen. tapi tak salah hantaran tuh diwujudkan sebagai tanda hadiah penghargaan seorang lelaki kat bakal isterinya just perlu pastikan benda alah tuh tak menyusahkan.Ok cop..cop..cop..aku rasa macam aku nih pakar nasihat perkahwinan je kan.ngaaaa~Means kat sini,aku bukan nak cakap yang aku pakar sangat dalam bab-bab kawen nih.Aku mengaku..aku kalo bab-bab kawen nih memang pakar dalam zaman kecik-kecik dlu.Haihhh..memang selalu pon main kawen2 ngn jiran sblah umah aku.Padahal, jiran aku tuh perempuan. Tapi buat2 menyamar, yang aku jadi laki (aku sangat hensem ok bila jadi lelaki),jiran aku jadi perempuan.So, kawen2 lah.haha.Bunga rampai nye plak dok ganti dengan daun mengkudu yang dah koyak-koyakkan tuh.ngaaaa~ Bengong je.So, ape pendapat korang tentang isu hantaran mahal2 bagai nih?


 Aku rasa buat kali ke 7,468,291,639,aku ajukan soalan2 yang sama.Aku suka tanya soalan kenapa eh orang dulu-dulu kan, jika ada orang yang nak merisik jerr.., mak ayah diorang terus setuju and suruh kahwin je.X der pon bentuk2 halangan masa zaman dulu2.Lainlah..kalau dalam cite Sembilu kasih ke..drama2 ke..tuh lain rr..diorang nak sedapkan cite ada byk konflik.


Sekurang-kurangnya, aku suka menjadi diri aku, tak kira tempat, tak kira masa.
 Asalkan nanti aku dapat suami yang beriman, bijak, pandai jaga aku dunia akhirat and leh bimbing aku masuk syurga.Boleh la jadi heliza dalam cite syurga cinta.heheh.



Ok chaww!
Cop..cop..cop..
Aku tadi puas dok keliling satu kawasan pekan dekat rumah aku nih..nak cari magazine REMAJA 1 June nih..tp x dapek2.Seriusly aku cakap, aku gase cam nak pindah je kat kawasan lain.huhu.Kat kawasan aku nih, lambat gilew kot magazine2 nak kuar..Pastu bila dah kuar je, colour2 magazine ada yang dah luntur macam kene clorox je.Mana x bengang kan.Harga sama.Lainlah kalo harga magazine tuh singgit.Haihhhh..huhu.


Btw..thanx a lot lagi kat Kak Fara@karangkraf yang publish blog aku dalam ruangan dalam magazine Remaja 1 june nih:) Kak Fara nih start jumpe aku dalam blog gakk..mula2 dia anta comment kat blog aku..agak tepeganjat jugak..and then dia mintak details2 sume.Terhasillah cerita aku :)




Credit to Intan
Dia yang tolon snap kan pic nih sbb dia langgan remaja! x aci!! huh! hehe


cam kenal je ayat nih.HAHHA..


Thanx sume :)
Ok chawww!!~