Wednesday, November 17, 2010

Tips Inner shawl kelihatan muncung2 :)

Hi Irine Nadia Marcello's readers
We come back with the tips!

Yes!
The tips on how to wear your inner shawl!
Let's have read!!!

Ok my dear, atas request ramai my readers tentang macam mana irine bentukkan inner shawl yang irine selalu pakai supaya tidak kelihatan BOLAT  tetapi kelihatan MUNCUNG sajee..hehe.
Benda nih memang dah lapuk dah, ramai dah yang tahu, tapi ada jugak certain2 orang tak tau. So, irine share2 dengan korang ok? :)


CANON
DELIGHTING YOU ALWAYS :P
hehe.

Irine lebih suka gunakan inner cotton berbanding inner jenis lain tuh.
Tapi kalo korang nak lagi sng, x nak nampak melekap kat dahi, boleh carik jugak inner yang mmg dah sedia ada awning yang keras tuh. 


1st : Macam biasa, sediakan inner cotton. INNER COTTON ok! sumpah x panas..tapi kalo korang pakai tetap panas jugak, sah-sah korang memang kuat berpeloh!
( hauhuahuahua *aku main gurau kasar nih* )


2nd- Macam korang dah penah dengar, hujung inner tuh, kita main tetas-tetas. Tetas ok, bukan menetas. Eyhh..lucah lah korang nih! huahauhau.Nak tetas guna ape? Ok tuh soklan budak-budak tadika binti darjah 1 punye. Tetas guna tempat tetas tuh la.Tempat tetas tuh korang boleh jumpa kalo korang selongkar bekas jahit mak u all. Mesti ada punye.x kan aku nak snap skali pic benda alah tuh.Nampak sangat aku gigih nak kasi tips kan.hoho. Tak pon, tetas je guna gunting.Sonang cite, toksah gadoh-gadoh masam muka. Jangan korang guna  gigi sudah.huhu. Gigi i x pe..hihi. Gigi rabbit tajam! Ngap! Ngap! 

 Tetas inner cotton tuh mengikut kesesuaian muncung yang korang nak ok. Semakin bulat muka anda, semakin besar tahap ketetasan perlu ditetas. Waahh hipotesis uolssss! :P Kalau macam aku, aku tetas banyak sikit. Yelaa kan, al maklumlah, kepala i besar la katakan..

3rd- Kalo boleh, bila nak tetas inner nih, buat-buat la kerja pembersih dan pengemas skit.haha. JAngan la dok tetas sampai terbahagi dua terus korang punye inner. Seram lak aku rasa kalo ada sape2 yang mengikut ajaran sesat nnt.

4th- Lepas dah tetas, jangan lupe jahit mati pada hujung inner yang korang dah stop tetas itu. Kenapa nak jahit mati lak? Ok nih soklan munasabah, yang nih aku x marah.HEHE. Sebabnya..yelaa..mane tau korang nak makan ke, nak menguap besar ke, takut inner tuh tergerak-gerak sampai senget inner tuh.huhu. Takut nnt, terbukak pulak jahitan inner tuh. 
* yang nih selalu terjadi kat aku, sbb aku malas nak jahit mati, biarkan je..Jadi, sila jangan ikut contoh macam aku..hehe*


Nampak? Nampak? Tajam kan? Xde la melekap kat dahi. Tapi untung gak sape pakai inner melekap kat dahi..boleh tutup cik jururawat yang tumbuh di atas dahi sanaaa. 
Selamat Mencuba! Harap hasil perkongsian ilmu yang tak seberapa nih boleh membantu korang menyelesaikan masalah. Kalau lah kan, kalau tau, kalau korang tetas inner tuh still bulat jugak, aku sarankan korang pakai tudung saji je lah. 



Love fashion but tired in ironing your shawl?
Here!!!  .  "Shawl Kedut "
It's up to you whether to iron the Shawl or wear it just like that.
It won't bother you anymore. 



Shoping-shoping shawl dan inner di BUTIK EDAST!
Sangat banyak ok pilihan dan shawl2 yang cantik2.!
Yummy! Yummy! Pengaruh korang jap supaya abiskan duit dan pecahkan tabong! haha

I'm Wearing Shawl Kedut! Kelakar lak nama shawl tuh.hahaha. Tapi best! X yah gosok,buang masa je tauuu nak rajin2 segala nih! hehe


Bui Bui!!! 
SAlam AidilAdha semuaaa..
Lemang ketupat haruslah post laju dekat rumah Irine.
Jangan tedekut-tedekut!