Wednesday, December 15, 2010

Episode 2 : We shared many smiles and many tears :')


Assalamualaikum.

pernah dengar tak ungkapan,
"Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat buat kita".

Korang boleh renung-renungkan ungkapan tuh dan selamat beramal ;)

Ok Straight to the point! Kesian korang menunggu dengan penuh setianya dekat blog aku ni. Dah la blog ni makin senyap sunyi sekarang, dah x de background song. Kesian blog ni, dah jadi blog yang bisu :(

Uish..betol kan orang tua-tua dulu cakap, bila rindu nih kita tak boleh nak pendam lama-lama sampai jadi pekasam..nnt jadi bengkak. (mandai-mandai je cakap orang tua yg cakap ayat tuh...hoho). eyh tapi betol lah..nak2 bila jauh kannn..lagi laaa..terasa dia punye bahana rindu tuh. Wahh gituuuuu kannn.huhu. Minggu nih penuh dengan plan-plan yang dah dirancang 2-3 bulan lepas (x silap aku la). So far, Alhamdulilah semuanya berjalan lancar. HAHA. 

Yeah..as u all know, rite now aku pon tengah menikmati cuti sem aku. Dah alang-alang tuh, macam-macam lah kan yang nak dibuatnya. Antara salah satunye pergi shoot dengan cik syg sorang ni. Bukan senang nak shoot sama-sama. Lagipon, we all nih dikira cam long distance relationship dahh... huhu. Kalau aku tak busy, dia mesti busy dengan job wedding dia. Kalo dia dah free, aku plak tak free. wuwu..sadis nye. So, weekend yg nih la masa yang paling sesuai :)

Meh-meh aku ceritakan sikit-sikit behind the scene punye cerita before we all nak g shoot tuh. Malam before hari nak shoot tuh, masing-masing dah cam excited je. Aku jangan cite rr..daripada 2 bulan lepas aku dah set reminder dalam nset date ni. Siap countdown segala, main pangkah-pangkah bulat  kat kalender cina taww (hihi). Malam tuh pon, kitorang yang biasa tido lambat ni, masing2 kena dan WAJIB tido awal..Yela..keesokan harinya dah kena bangun awal-awal. Kang kalo tido lambat kang, mulalah naik mata-mata bengkak bawah mata. Tak sukenye laaa aaaiiiiii...

Pagi-pagi bangun jeeeee tido dalam pukul 5 a.m, dah start prepare apa-apa yang patot. Bayangkanlah, nak shoot nye awal2 pagi. Kata cik abg, nak kasi gambar tuh cantekkkkk, shootlah awal2 pagi. So, after dah siap2 mandi and solat subuh semua, dengan penuh mamai serta mata sepetnya dah start makeup. Dalam kul 6.15 a.m camtuh la start makeup. Awal kan? kuikuikui. Korang time tuh sodap dok melantak tido kannn! Kul 6.30 am tepat aku dah call cik abg suh bangun. Kalo tak kejut, ada yang terlajak tido nih kang. Orang bujang kannn.. :P  Make up untuk shoot nih by akak aku sendiri, CPM Honey Nurhaliza :) Sejam aku dimakeupkan..Sejam tuh la aku dok syiok-syiokk menadah muka untuk dimakeupkan.hehe.


Makeup by : CPM Honey Nurhaliza :)
Time nih, aku request dekat akk aku suruh makeupkan purple smockey eyes.
Sebab nak matchingkan dengan white dress and shawl pink ni.
Shawl nih korang boleh la usha-usha dekat SACC Mall. cantek2 kot semua..memang rambang mata blink blink korang nnt.

 Then kul 7.30 am aku and the geng ( geng aku sape lagi kalo bukan abg2 aku..Benjoy and Benloy..hehe), bawak terus pegi tempat shoot ni.. Cantiiikkk uoOOlsss tempat shoot nih. Nak-nak bila suasana pagi-pagi kan. Nasib baik tak hujan. Seryess aku suke..hehe. Actually tempat nih, mula2 aku mmg dah berkenan gak nak shoot kat sini. Sebab tengok dekat facebook, ada model2 shoot kat sini.  Tak tau plak tup tup cik syg pon dah usha2 jugak tempat nih and dia share link gambar tempat nih kat aku.  Perghhhhh..kebetulan..sama la pulakkk taste kitorang..hehe. Before nih, aku cam teringin jugak and simpan hasrat nak shoot kat Ladang UPM tuh, yang tempat Lagenda Budak Setan berlakon tuh. Tapi x dapek la pulekk. Takpelah, next time ado lagi :P ( Leh tak ? :P ) Kat tempat nih pon dah cukup cantek bagi aku  :)
*sengeh-sengeh bahagia*
.
 
Cantik kan tempat nih? :) Pagi2 lak tuh..sejukkk kot. 
yeahhh..as we plan, we all saje suke2 nak shoot ala-ala white theme. Bajet cam bidadari bidadara lah tuh nak white theme segala.hehe.Ikutkan hati nak je shoot ikut pink theme. Tapi pikir2 balik, mustahil la cik syg nak pakai pink kan. mesti die ingt die paling jambu dalam dunia nnt..;p Last-last, sebulat suara nak pilih white theme.Nampak cam suci sikit bila masing2 dah pakai white colour. hoho. Baju kitorang jangan citelah, beli punyelah dah lama, rasanya kitorang beli sama-sama 2 bulan lepas kot. Lama kan?? Sampaikan mak aku pon dok tanya-tanya, bila nak pakai dress tuh yang asik dok tergantung baekkk punyee dalam lemari tuh. haha.

Hari before nak shoot tuh, kitorang punye last minute nak cari barang2 untuk shoot nih. Actually, aku suggestkan dekat cik syg nak beli balloon gas tuh. Ngidam betoll nak shoot ngn balloon-balloon gas yang bebanyak tuh. haha. Carik2 tak jumpe..pegi sana pegi sini x jumpe. Nyesal lak x google awal2 kat internet mana nak carik kedai yang khas jual untuk balloon gas tuh. Kan dah terkilan.Anyone yang tau mana nak cari kedai2 yang jual balloon gas nih??? Kempunan plak..wahhhh..siap nak kempunan segala ni..hihi.
 X pe, next time ada lagi. Last-last beli balloon yang biasa2 tuh..cik syg beli balloon yg untuk budak2 tadika main tuh. haha. Tapi berguna gak..sgt berguna. Aahh....mmg bguna buat anak2 buah aku main balloon2 tuh semua and tiup sampai pecah. hoho. X gune pon balloon tuh..x de masa nak tiyop. Nak suruh cik photographer tiyopkan, terasa segan plak. Kang dia ingat aku nak buli die pulak.hihi *kidding*
Cukup2 la tuh abg photogharapher tuh dah buat jasa dengan aku sebab tolong pegangkan handbag i kehulu kehilir time shoot tuh ;p


Pic by  : Qayyumstudio.com
Cantik kan lalang-lalang yang dok menghinggap nih. Lalang baka baekkk punyeee.hehe.
Lalang2nye colour purple kottt..toksah dok edit2 colour lagi dahhh. Sebab mmg dah nampak cantik kat sini :)


Bunga dah layuuuuu..hehhe. Ada orang tuh terlupa nak renjis-renjis dipilis dengan air malam before nak shoot tuh sbb simpan  bunga tuh dalam kereta kesayangan beliau..:) Bila bercerita bab bunga pulak, bunga tuh pon, last minute jugak sebenonye..Ikutkan hati aku nak cari handflower..tapi cik abg cakap cam x sesuai la pulakk. Handflower lah cantik kan,kan,kan. ;p


We shared many smiles and many tears :')

Dalam banyak-banyak gambar, aku paling suka pic nih kot..huhu. Sebabnya, masing2 macam tak tercover nak tergelak..Tah hape lawak pon tak tau..hihi. Yg penting, spnjg shoot tuh, aku tak habes2 tergelakkkk je..dah la aku jenis yang senang nak tergelak..Kalo tak tergelak, aku tersengih. Pantang sikit kalau aku buat muka masam , nanti mesti and KONPEM cik abg cakap muka aku masam cam "kopi". Ada ke dia samakan aku dengan kopi. haha. Kijam! Kijam! Kijam! hehe.

When LOVE become as a PROMISE, 
You have to fulfill it with all your HEART 


Nasib baek kitorang dapat photographer yang sangat2 memenuhi citarasa..haha. Aku dah bajet dah, kalau depan photographer lain, sure2 aku akan malu-malu itik segala. But, for the 1st time, photographers yg merangkap kawan cik abg aku, Abg Qayyum and Abg Shah tersangatlahhhh sporting! hehe. So, senang lah nak berurusan dengan dia. Masing2 kepala gila tingtong-tingtong je time shoot nih :) Diorang buat lawak pon, ikutkan hati nak je gelak abis-abisan..tapi kenalah cover2 sikit.hehe *kantoi*.
 Shoot time nih..dua tiga jam je..then abiss... :) Muka i pon dah berpeluh-peluh uOOlssss dok tahan menghadap bawah sinaran cahaya uV matahari nih.haha.

Last but not least,
weekend nih antara weekend yang paling paling paling paling........................buat aku.
*sila isi tempat kosong dengan ayat yang sesuai* HEHE.

taddd taddaaaaaa...



I'm not looking for someone who has EVERYTHING,
but someone who has TIME to spend with me MORE than ANYTHING.

Bui bui :)
Episode 3 kalau aku rajin, aku buatlah. Kalau takde, kita bukak cerita lain pulak pasni :)