Friday, December 17, 2010

Episode 3 : LOve is a game that TWO can play and BOTH win :)


Assalamualaikum :'D
Cop..cop..kena wish thanx a  lot dulu yang dok pollow memollow blog nih..nak2 yg ada pollow memollow episode-episode untuk latest entry aku nih..;p Jgn risau..episode nih sampai episode 3 je..Pasni, kite bukak topic lain lak.
 (hoho.yew2 je..janganlahpercayasgtdenganakunih,padahalgambarbanyaklagi).

This time kita cerita about photographer yang bertugas bersusah-payah dok melayan kerenah aku n cik syg. Yeahh..mula2 aku ingatkan nak suruh kuncu-kuncu a.k.a sahabat baik merangkap abang2 yg terbaik aku, Benjoy and Benloy yg shootkan.Saje je nak ajak diorang..ngn diorang aku x de lah nak segan mana. Hummppphhh..dengan abg2 aku nak segan2 kem salam la jawabnye..hihi. Posing la camne skalipon, diorang akan melayan kerenah aku as adik bongsu diorang.hehe. But, arituh time shoot, diorang shoot aku sikit je. Arghhh...aku ape lagi, murka lah! 
*muncungkan bibir* 
X pe2, dimaafkan lah, sebabnya diorang time tuh pon memang ada job wedding. And cik syg pon dah ada panggil photographer lain untuk shoot nih.

Thanx  a lot to Abg Qayyum as official photographer kitorang. Thanx sbb sporting spnjg melayan kerenah kitorang yang gile2 nih..hehehe.Kalau ada antara korang yang masih pening-pening lalat dok mencari photographer boleh lah dok usha-usha Abg Qayyum nih. Usha untuk shoot je.jgn nak gatal2.
( HAHA..sesuke ati aku je cakap camtuh).
Ok nih website dia : Qayyumstudio.com


Haaaa..nih la photographernye..Bukan yang bertudung pink tuh. Nehi! Nehi! Nehi!
Yang  tengah nih laa Abg Qayyum..Yang belah kiri tuh ,cik syg pon photographer gak...;)
Time nih, keesokan harinya we all pergi collect gambar kitorang yang shoot smlam dekat booth dia.. 
Cepat kan? Berbaloi-baloi uoOOlssss. Dapatkan khidmat beliau dengan segera! ;p
Kalau korang teringin nak usha khidmat abg Qayyum nih face to face, silalah bergegas-gegas start henjen krete uOOlss ke Plaza Alam Sentral. Dekat situ dia ada bukak booth. 10-26 Disember je ok! Lepas tarikh tuh, NON ADO lagi dahhh..



Hoho..memang trademark abg Qayyum nih amik gmbr dengan customer-customer dia camni..hehe. 
Aku n cik syg pon tumpang2 interprame la jugak.


Kan,kan,kan,kan ? hehe. So, ape lagi! pergilah terjah website Abg Qayyum nih! Jangan dok terjah aku..aku tak tau pape.hehe.

Ok dah puas tengok muka abg tengah tuh, kita tengok muka 
dua ekor burung merpati nih pulakkkk :'D Katanyewww!  Merpati la sgt...hoho


:-)  + :-)  = ????
heheh.


Ingat tak entry yang 1st skali aku buat dalam blog nih tentang aku dengan cik habang kaca mata nih ? :P
You and Ai...Everlasting
time tuh pon shoot buat muka camni..dongak2 dagu ..hehe.
Tapi time tuh muka aku kelakar kot..hehe. Tak pueh hati betoilaaa..cik syg bila dongak dagu comel plak..
time aku je cam ada yang x kena je...huuuuu~
Ada orang cakap, muka kitorang cam ada mirip-mirip iras-iras sikit. Puas aku belek-belek muka aku depan cermin meja solek, depan cermin bilik air, depan cermin kerete, depan cermin moto, takde pppPPoooonnnn..hehe. Orang ramai tego muka kitorang ada sama tang-tang idong n mata. Maybe la kot. cakap orang, bukan cakap aku.hehe. Tang gigi jgn cite lah! Memang sah tak sama..gigi aku special case sikit..haha.


*mari kita gelak-gelak sopan dulu ngk pic nih..hihihihiihihi*
Kalau korang pandai dan bijaksana, apa motif pic nih? apa motif we all buat tgn camtuh.? hikhik



Pap! Pap! Pap ! hehe. Tangan main peranan penting ok. ;p
Pic nih cam kelakar plak..candid kot. ;p.
Bukan senang nak tengok muka-muka kena snap candid ni. Bukan senang jugak nak tengok aku gelak besar camtuh.haha. Macam-macam adegan dan reaksi muka akan keluar secara tak sengaja.huhu.
*perhatikan tangan kitorang..x leh blah seyhhhh* kuikuikui



Kadang-kadang aku rasa macam nak je teruskan niat aku buat bracess . tengok kawan-kawan semua pakai bracess cam besh je..besh sebab gigi diorang dah cantek..Daripda dlu lagi, simpan hasrat after skull menengah nak pasang dawai besi tuh kt gigi i yg rabbit nih.
Cik syg lak cakap toksah pakai. AKu cakap nak pakai !.Dia cakap takyah ! Aku cakap aku nak gak pakai ! Dia cakap takyah nnt dah x comel dah ! (HOHO).terus aku tersentap uoOOlllsss.
 *nada2 sentap di situ..huhuhu*
Dia kata nnt lama sgt nak pakai bracess tuh..mcm2 benda cik syg takutkan aku..Last2, aku akur dengan ugutan cik syg tuh.haha..vollleyyyyyhhhhh ke camtuh? ;p

Ok rrr..entry untuk episode 3 nih sampai sini je :)
cukup lah sekadar episode1, episode2, and episode3 je aku share2 kat sini.. :)