Wednesday, May 4, 2011

Photoshoot with balloon gas!


Assalamualaikum.
(kali ni aku bagi salam buat kali kedua sempena kejayaan aku update 2 entry berturut2 arini, *macam bangga tak bertempat je aku rasa @_@

Memandangkan malam ni, memang aku sangat-sangat free, takde mendeeeeee nak buatt (untuk pengetahuan korang, tiap2 malam mmg macam ni jgk). Sekarang ni, dalam laptop memang penooohhh dengan gambar2 comel, cantik, cun melecun..haaa..ape lagi.ape lagi...bilang saja..bilang saja..! This time, aku nak share sedikit demi sedikit apa yang aku rasa sangat menarik perhatian mata aku. Aku rasa, korang pon expecially perempuan lah kan, memang suka benda-benda yang nampak macam "waaaaa..comelnyee" "so suweeeetttt".."alaa..kita nak macam tuh jugak lahhhh.." " eyh tak boleh jadi ni, jap lagi lepas baca blog irine ni, terus nak bagitau abg/syg/baby pasal ni laa.."
heiiii! rimas pulak bermonolog sorang2 macam ni. haha.

Actually, aku nak share dekat blog ni or bagi idea dekat korang yang nak photoshoot dengan balloons. Selalunye lah kan, shoot dengan ballons ni lebih kepada couple nak buat pre-wedding shoot. Yang aku nak share kan dekat sini, contoh2 pic and soalan yang kebiasaan orang tanya, manaaa ehhh nak dapattt belon2 gas yang banyak2 tuh? Memang ada yang dah tau, and ramai jugakkkkkk yang tak tau mana nak dapatkannye kan? Ok, kita share gambar2 yang aku nak tunjukkan dulu ni ok :) Pastu aku bagitau mana tempat kita boleh carik belon2 macam ni.


Comelll doe! huhu. (bahasa ape aku pakai ni doe2 segala)
Pic credit to blog Kisah Qaseh Azrin :) 

 Korang....korang...korang tengok je la dulu ok..cuci2 mata dulu. Aku mohon merayu kat korang, jangan nak verangann takkkk tentuuu fasal masa tgk pic2 ni :P huehuehuehuehue!

Yang ni konsep yang paling best and simple :) tak ramai lagi kan yang buat macam ni.



Atau, atau dan atau, korang boleh jugak try2 carik belon jenis macam ni. Yang mmg dah siap tulis huruf untuk nama korang and partner korang :) Yg nih pon tak ramai orang buat lagi kan? 


 

lain2 pic, credit to google.

 Ok cukup! hehe :) Back to the topic, 
"dekat mana ehhh nakkk carikk belon2 gas byk2 macam ni? "

Ok..korang boleh carik dekat sini.


 Kedai Balloon Buzz ni banyak cawangan die. Korang boleh refer dekat web yang aku kasi tuh, 
ada siap semua lengkap address kedai ni. Tak pon, aku ada jugak terbaca blog Kak Zila Zaman, dia pon pernah buat photoshoot dengan balloon dengan husband die :) 

siap bagi details lagi mana dia beli balloons tu.
Here the details! (credit to kak Zila Zaman)

Name: Hassan Mamat
Address: No. 31, Jalan Kosas 3/6, Taman Kosas, 68000, Ampang, Selangor.
hp: +6012-3514981 @ +6012-2177075
Price: RM 3 per balloon with string.
So, korang boleh budget2, nak berapa banyak balloons yang korang nak guna nanti. Bukan semata-mata untuk photoshoot pre-wedding je, but korang boleh guna untuk birthday party ke, ape2 ke..suka ati korang la party korang kan. hehe.  Yang penting, korang kena ingat, belon2 gas ni tak tahan panas tau. Seboleh-bolehnya, keep in cool place kalau shoot outdoor. ok?  :)
Harap info malam ni berguna untuk korang :)

Bui Bui! Cheers bebehhhh!