Friday, August 5, 2011

Pre-wedding shoot @ Genting Theme Park



Assalamualaikum.
 Aku rasa cam aku dah mungkir janji sikit (sikit je,hehe),aritu after publish entry teaser Pre-wedding shoot, terus aku tak publish2 entry full kan? hehe. Salahkan internet! internet yg lembab and buatkan aku takde mood nak mengarang entry panjang2 and laju2. Ape-ape pon, dikesempatan ni aku nak ucapkan Selamat Berpuasa bagi semua umat Islam. Rasa macam kejap je puasa kali ni. Pejam celik pejam tak celik2, dah 5 hari kita puasa. Syukur Alhamdulillah diberi kesempatan untuk merasa nikmat berpuasa.

Pre-wedding shoot. Macam yg aku cakap entry lepas, before tunang hari tu pon, aku ngan Encik Tunang shoot jugak. Yg tuh kalau nak tau, kitorang shoot sebab kitorang tak banyak gambar bdua. haha. Al maklumlah, masing2 busy. Sampaikan masing-masing pon cakap,
"kite takde pon kan gambar bdua, kalau ada pon, 2-3 keping je yg cantik."
Then terus usha-usha photographer untuk shoot. And orang yang bertuah tu ialahhhh..
jeng3....
Of course Abg Qayyum! Korang kenal tak sape Abg Qayyum ni? Kenal? Tak kenal?
Rugi sape yang tak kenal, mustahil lah tak kenal jejaka idaman malaya sorang ni. haha.
*Owhh hye Abg Qayyum, baca tak blog Irine ni ? :P * ahax! 

Last shoot at Putrajaya, and kali ni kat Genting Highland. Kalau tak, shoot kali ni pon kitorang nak shoot dekat area2 tasik putrajaya je pon, tapi dah alang2 and last minute, tukar plan nak shoot kat atas genting tu la plak. Boleh shoot and main skali kat theme park genting tu. Sambil menyelam minum air. Bijak tak aku? ngehehe.Kalau nak diikutkan, time tunang aritu, aku nak hire Abg Qayyum ni for my official photog. But, bila tanya dia, dia cakap date yg aku nak tu dah ada orang booked pulekkk..Adesss, agak frust di situ. Yela, frankly speaking, aku memang suka dengan service Abg Qayyum ni. Lagipon, Abg Qayyum ni memang sporting and pandai melayan kerenah customer dia.

Shoot kali ni sebenarnye tak plan pon. Sikit pon tak plan. Yelaa, sebab kitorang fikir baru pas tunang kan, masing2 punya tabung dah ringan. huehuehue. Tak tau macam mana, cik tunang bagitau aku yg Abg Qayyum ni tanya nak tak shoot dengan dia. Aku pon mcm terfikir jugak, kalau free best gak ni. hehee. Last2, memang free pon shoot untuk pre-wedding kali ni :P Hehe. Abg Qayyum sponsor kitorang shoot kali ni sebab aritu time tunang dia tak dapat nak shoot. Rezeki datang sape tak nak kan :) Alhamdulillah, after tunang ni, rezeki datang bergolek2 :) Shoot disponsor and makeup untuk shoot kali ni pon disponsor jugak oleh sorang MUA ni. Sape dia? Jeng3...! tungguu aku buat review pasal MUA yang sponsor makeup tu ok :)

Aku masukkan sikit dulu la eh pic yang baru diupload ngn Abg Qayyum ni. :)

Tema colour shoot kali ni Red & Black. Sebabnya, aku nak lari daripada colour pink. huhu. Kalau tak, black dress ni pon aku nak matchingkan dengan tudung pink. Tapi pikir2 balik, cam bosan je bila asik2 pink..asik2 pink.So, red and black lah jadi pilihan. Nampak smart sikit :)  


Jeng Jeng Jeng :'D 
Suka gambar ni, sebab aku rasa cam tangan baby dengan tangan bapak baby. hihihihi :P 
*tgn baby mewakili tgn aku.. :P



 

OFFICIAL PHOTOGRAPHER : QAYYUM STUDIO
Official Facebook Page : http://www.facebook.com/pages/Qayyum-Stu​dio/129891170354515

Sila-sila "LIKE"  facebook page beliau. :)
Aku suggestkan dekat korang yang nak dapatkan service yang superb, boleh lah hire photographer ni . Puas hati dan berbaloi-baloi. ^^ 

Dah macam jejaka K-PoP dah aku tengok Encik Tunang sorang ni. haha.
*hye Encik Tunang :P 



 Jubah Dress labuh aku dicombinekan dengan Korean Blazer dia ni. hehe. Jauh betol lari temanye. 
tapi matching jeee sebab all in black kan, plus red colour bg nampak menyerlah sikit.





Baru 6 minggu. hehe. Nape 6 minggu? Sape boleh teka? ahax




Fine! Yang ni memang lawak, Tangan di dada mata ke atasssss! hahaha. Aku gelak ikhlasss kann dalam pic ni? Boleh nampak tak?




Next!
Tadi aku cakap kan, shoot kali ni, ada sorang MakeUp Artist yang sponsor.hehe. Dah lama jugak usha2 dia, and pernah jugaklaa kenal dia ni. hehe. SApe? SApe?

Korang boleh bukak blog Kak Amy ni and boleh hire dia as MUA untuk big day korang nanti. Aku suggestkan Kak Amy ni sebab dia pon antara MUA yang femesss amousss jugak dalam internet ni.Rugi tak amik diaaaa.. :) Makeup pon cantikkk! I likeeeeeeee! Yanggg pentingggg, time aku pegi makeup dekat rumah Kak Amy ni, kucing2 dia semuaaaa teman2 aku time makeup. haha. Comel2! Owh btw, lupa nak cakap, Kak Amy ni sporting and comel sgt ok! Best gak borak2 dengan dia aritu, tapi borak2 sekejap je, sebab aku pon tengah rushing. hehe. Tapi, ape2 pon, Thanx a lot Kak Amy sebab sponsorkan makeup Irine untuk shoot kali ni ^^
See? Nampak natural kan makeup time ni? hehehe
Hasil sentuhan
MUA : AMY AMEERA MAKEUP

 "LIKE" FACEBOOK PAGE AMY AMEERA MAKEUP
  
 Howyeayyyhh..aku bukan pegi berdua je ok.
Pergi berteman ramai2 and konvoi. Kawan2 kitorang ikut skali.



  Nampak aku? haha. cariklah yang tak sedar diri pakai heels time naik ni.
Untuk makluman, permainan ini telah "dikonker" sepenuhnya dengan kami. haha. Segala jeritan2 maut terbongkar time ni. Kelihatan kami masing2 sedang membahayakan diri  time ni. :P

Masing-masing muka tahan kesejukan. Aku rasa, Genting dah sejuk balik lahhh kat atas tu.haha. Dulu last datang, panasss kemarau je aku rasa. Maybe sebab baru pas hujan kot time ni. So, feeling2 macam cuaca sejuk2 salji kejap kat atas tu. Tak mandi pon takpe.haha. 



Orang-orang di sebalik tabir yang byk membantu and menggembirakan aku.hehehe :'D




Nih laaa Abg Qayyum yg dimaksudkan tuhhh ! :P 
Add lah and like page beliau ! :) Like skali page Kak Amy. Support mereka ! hehehe


Ok2.bye2! 


p/s : Kalau suka entry ni, boleh click button "LIKE"