Sunday, September 25, 2011

Family is everything


 Assalamualaikum :)
Selamat Tengahari Guys! 1st time aku update blog lelaju dan publish dalam waktu tengahari. hehehe.Selalunye, publish entry malam-malam je. Now, sebabkan mood rindu family datang tetibe. ahaxx! Owh, aku rasa kan, dalam banyak-banyak blogger, aku kot yang paling lambat nak update entry about raya dengan family aritu. hihihi. Takpe, biar lambat, same jugak kan. Well, macam biasa, tahun ni 1st day raya, we all satu family tak raya dekat kampung. Melaka tempat kitorang membesar, kitorang semua dilahirkan oleh sepasang husband and wife yang romantic! erkk..hikhik.

 Kali ni jugak, 1st time kitorang satu family beraya sama-sama. Sebelum ni, raya sama-sama jugak, tapi tahun ni lagi best, sebabnya abang sulung aku dpt cuti, akak aku and hubby dia serta anak2 buah tahun ni beraya dekat melaka, kira full house la jadinya raya aritu. huhu. Tahun ni untuk pengetahuan korang, tema raya family kitorang ialah tema suka hati. haha. Elok-elok tema tahun ni colour dusty pink atau pon senang cite tema kaler ala-ala "pink belacan", tapi dah dipesongkan dengan kedua2 abang aku tu beli baju kaler hijau lumut. Eeeee! geram aku! huhu. Aku geram bukan sbb ape, sebabnya aku nak geng dengan diorang skali pakai baju kaler tu..:P 

Jom layannzzz!


Our Family :)
Tahun ni diserikan lagi dengan penambahan ahli keluarga kitorang . Tau tak sape.huehueheue.
Korang pandai-pandai la carik baby kecik yang sedang syok tido macam shin chan tu. hehe. Yeahh, tuh anak buah baru aku yang baru =) Raja Danish.

Dalam gambar ni, ada abg sulung aku, Benjal, Akk aku Cpm Honey, Benjoy, Benloy, and aku yang paling last, serta abg ipar and anak2 buah tercomel.
 
 Walaupon tema raya tahun ni tema suka hati, tapi aku rasa cam colourful pulak! haha. Best2!
Itu diaaa anak buah aku ketiga-ketiga orang. Budak kecik yang bertudung syiria duduk paling depan skali tu, anak buah kedua aku, tahun ni dia jadi alim sikit.heheheh. Dah pandai and bijak nak bertudung. I love u lahh sayang. Jaga aurat ok since drpd kecik lagi, dah besar nnt boleh join rancangan " Ustazah Pilihan"!  :P


Hulubalang Melaka :P
Ayah and abang-abang aku :)


 Yang tengah-tengah tu mama aku tau. Bukan akak aku :) ahax!
Sebok je yang manusia hijau kat belakang tu nak interpremmm jugak. hehe


 My sporting brother, Benjoy :)
Yup, dia abang aku yang paling sporting skali dalam dunia. huhu. Dia jugak yang paling rapat dengan aku since drpd kecik. Dan dia jugak dikatakan adalah kembar aku! Kenapa! Sebab ada orang cakap, muka dia macam muka aku bila pakai tudung! Cissss!


 Dak Kak and Benjoy  :):)


Ada iras-iras tak kitorang? heheh. 


 Ini dia anak buah aku yang baru start berjinak-jinak pakai tudung. Dia ni kecik lagi, baru 4 tahun tau, tapi gaya dia melaram dah mengalahkan Mashu dia. Jelessss i ! heheh. Damia ni dia adik paling sabar dan  tabah bila kena buli dengan abg dia tu.Dia tahannn je, kental betol ! haha.


Ayah and Benjoy ! Kalau nak tau kan, ayah aku dulu time muda-muda muka dia sejibik macam muka abang aku Si Benjoy ni. kurussss dan tirusss je bentuk muka time muda2 dlu. haha. Skang, dah mengembang sikit ayah aku ni. hehe. Dan aku jamin 100%, abang aku bila dah kawen, dia akan mengikut jejak langkah mengembang macam ayah aku. kuikuikui!
 

 Satu hari raya, aku dah salin 2 baju kurung. Punyelah tamak sebab aku nak habiskan raya aku cepat. haha.


Family aku dengan family Busu and Moksu :)


Haaa..tuh je lahhh kan. Malas nak cite panjang-panjang and lebih-lebih.

Apa-apa pon, moral of the story, 
sayangilah family korang :) Sebab tanpa diorang, korang takkan kemana-kemana dan korang jugak bukan sape-sape.. Jangan jadi anak durhaka. huhu.Hanya family kita je yang akan berada dekat sisi kita even kita berada dalam keadaan susah macam mana skalipon. Trust me guys! 

Ok daaa~

Bui..bui..