Thursday, November 24, 2011

Simple Props but sangat comel dan kreatif


Asslamualaikum :)
Sory late untuk updatekan beberapa buah entry dekat blog ni. Sekarang ni, aku ada lebih sedikit masa untuk luangkan masa depan blog ni. hehe. Now, sedang menikmati cuti sem yang enak dan rangup. haha. 

Untuk kali ni, aku nak sharekan beberapa pictures yang aku rasa menarik jugak dan boleh menambah dan mendatangkan lagi idea untuk korang. Simple props but looking so gorgeous! Yeahhh..props yang sangat simple kita gunakan untuk apa-apa aktiviti kita. Macam before ni, ramai yang gunakan props "balloon" untuk apa-apa aktiviti. Props balloon tu aku rasa macam dah biasa sangat *even aku pon sampai sekarang x dapat2 lg nak bgmbr dengan segerombolan balloon yang soo banyakkks! Yang kali ni pulak, mungkin idea yang lain daripada yang lain yg boleh nampak macam sweet gilos.


 Tau benda alah kat atas ni ape?
Mesin Typewriter! Yeah, salah satu benda yang cukup creative untuk dijadikan sebagai props.


 Sekali-skale, cuba bermain dengan tema yang simple tapi boleh buat orang rasa macam "huwaaaaaarrrrggghhhhhh! i like i like this!! " hehe.
Macam yang atas ni, more to "vintage" theme. Nampak tak kat picture tu, ada bag coklat dekat atas meja tu. *rasanya macam bag. Kalau perasan, orang zaman-zaman dulu kan, banyak bag-bag isi baju yang nampak so old but zaman sekarang orang berduyun-duyun carik bag tu nak jadikan as decoration. Barang-barang lama tu lah sangat bernilai and bermakna :) 


Camera. Salah satu props yang aku rasa sampai sekarang orang x kan jemu-jemu nak gunakan :) 
Now, kalau you all rajin-rajin nak survey-survey dekat internet ni, kita boleh ambil service diorang untuk pinjam barang-barang vintage ni. Kira macam sewa lah kot. See? Banyak dah kemudahan sekarang you all boleh dapat. Tapi, kalau korang rasa korang lagi creative dari ni, tak salah pon buat sendiri dan jadikan idea-idea daripada mereka ni as inspirasi.


Cantikk bukan?

Yang ni lagi laaa sangat simplee! tapi kalau dalam gambar, for sure nampak cantikk. Benda yang sangat simple tu lahhh yang menjadi perhatian orang nnt :'D



 

Camera lagi. hehe


Mungkin boleh buat tema picnic.
Biskut crackers di situ.





Pink boot
comel plak, mana tah nak dapat ni. anyone yg tau?


tau tak ni ape?
Dapat teka?


 Ianya hanyalah sebuah basikal.
Nampak cool giler kottt jadikan basikal ni as props!

So, anyone yang rasa macam nak guna simple2 props ni, try lahh buat. Tak pon sewa je. hehe.
All pic credit to : Tie The Knot