Wednesday, November 9, 2011

Special : Mini Camera


Assalamualaikum.
Hello my beloved darlings! Hope semuanya sihat dan HAPPY like me.ngehehe.
 Mood awal-awal bulan memang macam ni suka update blog hari-hari. hehe. Owh yeah, aku ada banyak benda nak share dengan you all semua yang baca blog ni. ok FIRST! kali ni aku nak share satu benda alah yang aku rasa cute and style. Yang kaum perempuan suka lah. Yang kaum-kaum laki ni ada yang suka and ada yang "hermm..boleyyyy laaa~~". Whuteva. Yang penting, aku boleh jamin, kaum perempuan like me, mesti suka dengan benda alah yang aku nak share ni. hehe.Haaa..cop, cop! kejap eh. Aku cakap awal-awal yang ni bukan entry iklan ok. Ni entry sekadar aku nak share apa yang aku rasa nak share dekat korang. hehe

Readyy...



Taddaaa. 
Fujifilm Instax Mini 7s Camera
Pernah tengok kan mini camera camni? Aku memang daripada dulu lagi kot dok usha-usha mini camera ni, rasa macam comel gilos bila back to the zaman-zaman dahulu kala pakai "kodak". Whut? Kodak? Nama pon pelik. Sebab tiba-tiba aku teringat one of my friend masa zaman tusyen dulu, nama dia Kodak. huhu. Pape je lah. Selalu jugak aku tengok dekat online blogshop, harga mini camera ni. Mahal jugak, range dalam harga RM 250-RM 450. Ikutkan hati dah lama nak beli, tapi bila fikir-fikir balik, harga macam tu, lebih berbaloi aku beli camera biasa tu. Tapi, camera ni comel. haha. Ala-ala Korean Style sikit.Boleh bawak pegi mana-mana and terus siap cuci dekat situ and time tu jugak :'D 
 
 
Geram! Cam nak gigit pon ada. 
Yang ni kalau tak silap aku, mahal sikit kot. Sebab dia nipis and special edition colour off white :)
Smart woo.



Contoh-contoh dan hasil gambar. Camera ni jenis yang snap gambar and on the spot, gambar tu terus keluar dan siap untuk simpan sebagai kenangan. Best ni.. !  
Selalunya, kalau ada event macam wedding ke, diorang skang memang dah guna mini camera ni. Macam dah jadi trend jugak lah. Guna camera ni untuk snap gambar tetamu yang datang and tup tup tup terusssss tampal dan tempek dekat Guestbook !

  3 colours yang berbeza. Ada biru,pink, off white. Boleh tengok kan, jenis camera ni berbeza-beza. Yang depan ni jenis tebal sikit, yang dua camera dekat bahagian belakang tu jenis yang nipis :)


Yang mana fanatic-fanatic kaler PINK tu, yang ni memang pilihan special untuk anda =)
Tapi, aku rasa, kalau aku lah, walopon aku memang fanatic pink, aku nak beli yang colour off white tu. Lagi nampak comel. hoho



Hello Kitty Lover! 
yeahh.! Siapa peminat Hello Kitty dekat sini? Jenis hello kitty ni pon ada jual sekali.

All pic credit to Royal Shop Fujifilm
Sape yang agak-agak nak beli, boleh click dekat link facebook tu :)

Kalau ayah aku tau aku beli camera ni, mesti dia bising-bising sebab aku membazir. haha.
Ada sesiapa tak yang memang dah guna camera ni? Best tak ? Ke macam mane? Bagi pendapat sikit. Mana tau datang aura balik nak beli camera ni. Berkenann :'D Boleh main tampal-tampal  gambar2 ni kt mana-mana. And kalau ada yang rasa macam nak suggest tempat yang lebih murah nak dapatkan camera ni, bagitau jugak ok? i nak tau, i nak tau :'D