Monday, January 16, 2012

Hati gembira, perut gembiraaaa..


Assalamualaikum and Hi semua.
Long time, no blogging! It has been a week since my last post. Orang pon dah ramai tegur yang kenapa tiada entry baru. Malu i nak menjawabnye. ahhhaxx. 

Rasa macam makin hari makin chubby pulak. huhu. Gemuk tuh idok lerrr.. but mungkin kelihatan agak berisi dan chubby . Mungkin. Tapi, masih lagi dalam keadaan terkawal. Nur Lizz 2 Slimming ada.. ape susah. (huuehue). Btw, semalam after pegi event Reflection, terrusss plan nak pegi carik baju untuk kenduri, tapi tak kesampaian lak.  Cancel plan nak carik baju, but carik makanan.  Best lah kalau pasangan kita pon suka makan macam kite jugak. hehe. Ada teman yang suka makan banyak :'D Kadang-kadang rasa macam diri sendiri lebih makan banyak. Mana taknya, seminggu dua ni memang makan benda berat2 je. tapi syiookk . hehe

Semalam pegi Pavillion, En. Tunang tanya lapar ke tidak. Terus mengangguk kepala lelaju 360 darjah. haha. Eeeeiiihhhhh..boleh lagi tanya, for sure lah lapar kan. huhu. Carik punya carik, last-last makan dekat The Manhattan Fish Market. Korang kalau rasa-rasa perut korang tu jenis selera yang besar dan nafsu makan tak hengat doniaaa, boleh lah ke sini .


Lobster. 
1 set ni RM 109 bape sen tah seingat aku lah. Hidangan untuk 2-3 orang. 4 pon mungkin boleh juga. Ikut perut masing-masing lah.  Memang tak tipu, memang sedap. Tapi make sure perut korang betul-betul lapar dan kosong sebelum nak makan ye. feel dia lain sikit kalau betul2 lapar dan dah kenyang. :P
Lobster tu ada sekor je, isi memang sedap. Atas dia ada cheese yang dah dibakar dengan menggunakan burner (ye kot, kalau salah sorry siap2.)


1 set complete. 
Ada lobster, sutun, and lain2. 
Tak payah order nasi lagi dah, sebab dekat bawah2 makanan tu, memang dah disediakan nasi goreng. But semalam macam agak kecewa skit lah, makanan sampai lambat, normally untuk siap makanan ni dalam 20-25 minit. Kalah pizza hut taww! Tapi hampir 1 jam menunggu. Mungkin ramai orang (think positive la konon). 


The Menu


haa..gambar yang ni credit to google k, nak kasi senang korang nengok jelas.


Aksi-aksi mencabar yang cuba ditonton dan dipaparkan oleh pekerja mereka. 
Mungkin tu pon salah satu daya penarik untuk dilihat oleh customer-customer yang datang. Memang excited lah tengok kann. Tapi Irine rasa kalau diorang bakar dekat dapur mereka je pon boleh. haha (gelak kejams).
(credit to goole)


Flamming Hot
(credit to google)


Sauces
(credit to google)


Mushroom soup and satu lagi soup tu tak hengat nama ape. 
Tapi antara dua2 ni, yang mushroom soup lagi sedap and pekat soup dia. Yang sebelah tu soup yang dicampurkan dengan udang dan sutun.

So far, memang sedaplah. Daripada 10 bintang, Irine boleh kasi 7/10.
Tapi disebabkan makanan ni lambat sampai sehingga terpaksa tunggu hampir 1 jam, tolak 5 bintang, tinggal 3 bintang, pastu bila nak bayar pulak, system mereka down. Kena kira manual satu-satu. Tolak lagi 3 bintang. So, total 0 bintang. Ok bye. *bengang*

* tapi mmg SEDAP tau! hehe



Yang ni menu di restoran lain tau. Makan makanan arab dekat Restoran Zam-Zam @ Shah Alam.
Kat sini boleh kasi 9 bintang. hehe. Sebab sedapp! 


 Menu Book


Lamb Chop @ Rasta, TTDi.
Kos dalam Rm 15
Banyak2 lamb chop Irine makan, dekat sini agak memuaskan :)



Lamb chop lagi. tak ingat dekat mana, tapi area Shah Alam jgk.
Lepas ni, tak tau nak makan ape lagi. hehe.
Ok..tu je untuk entry kali ni. Lepas ni, updated lagi cerita yang best-best selain makanan. 

Bui Bui