Wednesday, January 25, 2012

Prannkkkkk ! Mandi tepung!



Assalamualaikum. 
Sambung cerita dan entry semalam. Maaf semalam hanya dapat bagi sekeping gambar tanpa apa-apa cerita. hehe. Tak larat sebab sakit pinggang gara-gara moon coming. Baeklah, semalam ialah birthday abang Irine, iaitu Benloy :) Macam biasa, birthday dia tiap-tiap tahun akan jatuh hari raya cina. Nak cakap muka macam cina tak pulak, gelap je tengok. ahaxxx.! ok sorry :P

Plan kami untuk surprisekan Benloy menjadi semalam. Dapat jugak kami salutkan dia dengan tepung. Kalau nak tau, takde sorang pon yang perasan birthday dia ni. Sebab abang irine awal2 dah hidekan birthday dia dekat facebook untuk elakkan orang wish kat wall. See? huhu. Sikit lagi nak kantoi semalam plan dengan dia sebabkan handset irine berbunyik sampai mesej daripada Benjoy. Rasanya Benloy pon boleh syak and rasa pelik. Cepat2 Irine rampas handset irine daripada dia, konon2 macam marahlah sebab baca msg phone irine.Padahal dah gelabah takut kantoi. haha.  Bawak benloy turun bawah sebab konon-kononnya nak suruh angkat barang dekat dalam kereta. Hasilnyaaaaaa...inii diaaaaa yang terjadi! 


Ni kira baik dan bertimbang rasa lagi lah ni baling tepung je. haha. Kalau tak, 2 papan telur dah pecahkan kat atas kepala dia. haha.Plan jugak, tapi fikir-fikir balik, kang mesti diri sendiri akan terkena jugak telur tu. Batal dan cancel plan baling telor! haha. Tak sanggup bau telor tembelang.kussss semangatttss.

Kalau nak tau, seharian Irine and Benjoy tak wish abang irine,Benloy ni. daripada awal pagi sampailah ke senja tak wish langsung. Masing-masing buat donow and buat-buat macam tak hengat. haha. Selalu kenakan kawan je baling tepung ni, sekarang terasa macam nak kenakan abang sendiri *gelak kejams



Cake sebagai surprise. Yippiii !
Tak makan lagi, ada dalam fridge 


Sangat wanita basic di situ yeeee. huhuhuhu. Irine as orang kuat plan ni, so memang dah get ready lah nak kena skali dengan tepung. Dengan berpakaian seluar tracksuit kembang, pashmina lilit selempang sana selempang sini tanpa brooch, berbekalkan selipar jepun pinjam dan yang penting fresh keluar dari toilet baru lepas mandi. hehe :'D Fresh kan muka i :P
Time nih lahhh nak balas dendammm!!! Yeahhh!!


Tadaaaaa! Nih la hasil dia. Menu semalam ialah " Benloy Goreng Tepung ".
terdapat 2 tone colour yang contra kat situ yerr, kulit hitam bercampur tepong putih :P


Sukenye! Sukenye! Sukenye! * sambil angguk-angguk
Mungkin dia gembira. haha


Sorry tahun ni takde hadiah, dapat kasi tepung je. :P
Yang dua orang lagi tuh pon tukang surprisekan jugak. hehe


Ucapan padan muka sempena birthday dia sebab berjaya disalutkan dengan tepung cap sauh. huhu.
*kembang plak seluar tuh, terlupa nak tepuk-tepuk kasi angin keluar dari seluar :'D 

Last but not least, Happy Birthday Benloy!