Friday, February 24, 2012

Something sweet..

Assalamualaikum.

Ok girls, apa yang you all boleh lakukan "something sweet" untuk tunjukkan you all sangat care and romantic pada orang tersayang?

OR

Guys, apa jugak yang you all boleh lakukan macam kami kaum wanita yang always nakkan "kejutan" ?

Erkk..
Awal-awal dah bagi soalan direct macam tu -,-

Kaum perempuan ni kan, yang Irine boleh tengoklah, even takde duit skalipon, tengah sengkek sangat2 ni, lagi2 student yang tengah musim kering,duit pinjaman ptptn pon cukup2 untuk belanja makan,mesti akan usaha jugak untuk buat kejutan untuk orang yang dia sayang. Lagi-lagi kalau time hari lahir. Tak pon, date-date yang korang rasa sangat istimewa/bermakna yang patut kena ingat. Tak macam lelaki, jarang rasanya, nak tengok jenis yang macam tu. huhu.haha.hehe. Bukan semua yang dimaksudkanlah, jarang...jarang..kaddangg..kaddang..

Tapi jangan risau, kaum perempuan ni, even tak dapat apa-apa pon, still diorang akan rasa happy sangat2 even kaum lelaki kasi wish yg comel2 and romantic2. huhu :p Senang cerita, tak harapkan hadiah pon takpe :) Tapi kan, kan, kan, kalau nak dicerita bab-bab hadiah untuk lelaki ni, mesti akan jadi sedikit masalah untuk kaum perempuan. Yelah, pening dan tak tau nak kasi ape. hehe. Bukan apa, kang kalau kita kasi ni, takut tak suka pulak. Kalau kasi tu, takut tak sesuai pulak.Nak jugak survey-survey, lelaki ni sebenarnye dia suka hadiah ape eh?

Bagi yang suka barang jenis bentuk2 dan menyerupai alat gadget, boleh lah try carik-carik macam yang Irine kasi ni. hehe.


Daripada pandangan pelan, nampak macam kotak jam.
Tapi salah.
Daripada pandangan sisi pon tak boleh nak agak apa.



Ini makan diaaaa...

Mini camera.
Camera dslr canon. kasi gadget untuk kali ni. Nampak macam real je, tapi sebenarnye yang fake je mampu kasi. huehueheu.Tau tak ape ni? Ape guna dia?



Sebenarnye, ni thumbdrive je :) Jenis rubber. Nampak macam comel bila terpandang dekat kedai, then terus sambar. Masuk kali ni, dah banyak kali bagi something yg menyerupai bentuk camera or lens camera. Dulu kasi cake bentuk camera, then kasi cawan bentuk lens camera and yang kali ni kasi thumbdrive bentuk camera pulak.

So, yang agak2 takde idea nak kasi ape, bolehlah cilok2 idea kasi thumbdrive ni pulak. Irine sure ramai yang dah pernah jumpa kan kat kedai2? hehe. Murah je, still boleh bajet lagi =) ngeee~ Tapi dinasihatkan sebelum beli, make sure thumbdrive ni boleh diguna, sebab kadang2 takut benda alah tu rosak atau beli barang tipu. Rugi nnti :)

Ok, selamat mencuba~