Wednesday, March 28, 2012

Ideas for Candy Buffet ! :)


Assalamualaikum and hye ! :)
Lama kan Irine tak updated blog. So sorry, Irine sangat busy dah untuk beberapa bulan ni. Tak terurus je rasa kadang2. *haha.  Cop, cop, hari Ahad lepas siapa sempat tengok Rancangan Saffiyya @ Tv9? Irine ada  terselit sekejap dekat slot tentang blog. hihi. Ignorekan muka Irine yang malu2 and jawab soalan yang bukan-bukan tu. huhu.

Ok, kali ni nak bukak cerita tentang Idea for Candy Buffet ! :) Pernah dengar kan candy buffet? Yang mana tak tau tu, irine explainkan serba sedikit. Candy buffet ni dulu tak menjadi trend sangat. Sejak kebelakangan ni je yang makin hari makin popular. Selalunya candy buffet ni ada dekat weddings, birthday party, and etc. Depends dengan theme masing-masing for candy buffet, nak tema pink ke, vintage ke, pastel ke and bla bla bla. Sebab sekarang ni pon memang banyak contoh boleh google :)

Candy Buffet ni selalunya ada macam-macam jenis.. Ada marshmellow, jelly, chocolate fountain untuk salut marshmellow, biscuit, choki2, cupcake, apam-apam yang comel cinonet, lolipop, and lain-lain yang you all boleh letak and rasa menarik perhatian orang ramai untuk datang dekat ke candy buffet anda utk merasa setiap jenis makanan yg ada :P

InsyaAllah, ni antara salah satu idea utk menarikkan lagi event irine. Kalau ada yang rasa-rasa nak makan benda-benda macam ni, jemput lah datang ke rumah kite. ahhakx. More details Irine akan ceritakan tak lama lagi ok?

Jom layan gambar-gambar contoh for candy buffet


pink-white-wedding-dessert-candy-buffet-tissue-paper-pom-poms

white-pink-candy-buffet-cookie-bar-wedding-ideas

pink-white-wedding-color-palette-candy-buffet

pink-white-wedding-ideas-candy-buffet-wedding-cake

Are you doing a candy buffet? :  wedding Amy Atlas

Are you doing a candy buffet? :  wedding Best Wedding Candy Bar

Sweet & Sparkly Wedding Candy Buffet

Sweet & Sparkly Wedding Candy Buffet

Sweet & Sparkly Wedding Candy Buffet

Sweet & Sparkly Wedding Candy Buffet










Salah satu contoh blogshop yang buat candy buffet ni, korang boleh usha dekat sini k :-

I LOVE SUGAR TOWN