Monday, March 12, 2012

Jubah Dress by Irine Sweethouse


Assalamualaikum semua.
Akhirnya masa yang ditunggu-tunggu, Irine updated jugak JUBAH DRESS ni :) Alhamdulillah, keluaran kali pertama jubah dress ni adalah daripada label Irine sendiri iaitu "Irine Sweethouse". Untuk keluaran yang pertama ni, Irine menekankan rekaan jubah dress muslimah yang ringkas tetapi menarik untuk kaum wanita yang lebih sukakan kesederhanaan dalam berfashion. Yang istimewanya jubah dress keluaran Irine Sweethouse ni ialah dari jenis material kain berat, labuh tetapi selesa untuk dipakai bila-bila masa dan di mana-mana.

Jubah dress ni sesuai untuk dipakai ke tempat-tempat event seperti dinner atau dipakai harian contohnya ke kuliah dan lain-lain lagi. For our 1st batch, ada 9 pilihan colour daripada citarasa Irine sendiri dan yang penting, nampak cantik, simple but exclusive.



Label Irine Sweethouse
Official website untuk Irine Sweethouse masih dalam pembinaan dan akan dilancarkan dalam masa terdekat :) So, korang boleh shopping dengan lebih senang dan aman nanti. hehe.




Jubah dress Black
Salah satu jubah dress pilihan Irine yang paling Irine suka :)


Material, cara potongan dan jahitan jubah direka supaya nampak kembang dan lebih cantik di bahagian bawah skirt.




Jubah dress Grey
Colour grey ni sangat cantik dan nampak lebih lembut bila dipakai dengan tudung yang berwarna pastel. Contohnya macam Irine pakai ni ialah dari koleksi tudung Butik Radiusite yang banyak menyediakan pelbagai jenis design tudung muslimah yang sangat sesuai digayakan dengan jubah.
Facebook PAGE Radiusite


Jubah dress shocking Pink
Antara colour yang menyerlah serta exclusive. One of my favourite colour jubah yang ada dalam wardrobe Irine. hueheuheu :P



Jubah dress Turqoise
Colour turqoise ni antara salah satu colour yang limited. Sangat elegant dan sweet bila digayakan.
Design di pergelangan tangan pulak, Irine letakkan jenis butang "balut" yang sangat senang dipakai dan mudah untuk dibuka terutamanya untuk kaum wanita muslimah yang hendak berwuduk ketika berada di luar. 


Thanks to Mrs. Anna Cherie for a sweet touch as MUA. Irine sgt sukakan natural and simple makeup yang tak heavy seperti ni, ala-ala korean gitu. :p Kak Anna ni jugak actually one of my MUA during my special day soon. Hehee :p
So sape yang berminat untuk dapatkan MUA with natural look style or mcm2 style lagi yang berkenan, boleh contact Anna Cherie di PAGE facebook :)


HARGA SEPASANG RM189
Untuk dapatkan JUBAH DRESS di atas, boleh order di official website
IRINE SWEET HOUSE

THANKS! <3 <3