Tuesday, April 10, 2012

Something to share..


Assalamualaikum . Long time no see. Huhu.. Lama meninggalkan arena blog ni (macam arena sukan rasanya). So sorry lama tak touch up blog ni. Personal blog ni masih wujud lagi dan akan sentiasa diupdate dari semasa ke semasa. ahax. Nak share and cerita ape ye entry kali ni. Hurm, hurm..Macam banyak sangat je nak cerita tapi tak terluah dekat blog sendiri. Dulu rajin lah, sekarang tak berapa rajin lagi. Yang penting, Alhamdulillah, kehidupan makin aman, makin tenang , makin bahagia, makin berisi, dan makin chubby.BooooOO..Ramai pulak yang tegur diri ni makin berisi. Mungkin senang hati. Eh ! eh!  tipulah! takkan lah 24 hours senang hati. Mesti ada campur-campur perasaan. 

Weekend minggu lepas, abang sulung dah selamat dinikahkan dengan isteri tercinta. Alhamdulillah, akhirnya penantian dia mencari cinta berakhir. hikhikhik. Tengok muka ayah, mak, adik-beradik yang lain and sedara-sedara kami pon happy bila tengok abg dah kawen. Tahniah untuk abg! Keluarga besar kami pon bertambah ahli dengan adanya ahli baru iaitu akak ipar Irine :) Welcome! ^^ 


Kak Nurul and me time akad nikah :)
Akak ipar and adik ipar .huehuee


Malam sebelum nikah, sesi memasang inai pada 3 jari kanan abang. hihi. 
best time ni, sebab semua adik-beradik Irine pakai jugak. termasuklah dua orang lagi abang Irine yang tergedik-gedik nak pakai jugak.ngeehhh~ Pakai inai serbuk je pon, takde inai tumbuk-tumbuk daun bagai ni. huhu ;p 


Dan ini hasi inai serbuk dkt jari sendiri. hihi. Comel pulak rasa bila pakai inai kat jari sendiri. :) hehehe

Weekend lepas pulak, kenduri bertandang. Means kenduri di belah lelaki, rumah Irine. Semua berjalan dengan lancar. Orang yang paling busy dalam dunia sudah tentu ayah dan mak . Melayan sorang-sorang tetamu yang datang. Salam sana, salam sini, cium pipi sana, cium pipi sini. Dan tak lupa jugak, Irine pun busy layan kawan2 mak and ayah datang. Assistant lah kononnya. :P 



Ayah and me ^___^
Tugas Irine time kenduri aritu jadi pengapit, jaga doorgift and jaga kotak duit. agagagaga!
 senangnye tugas :'p


5 orang siblings complete! Susah rasanya nak bgambar semua orang dalam 1 gambar. :) Kalau ada pon, mesti tak cukup sorang lah, sorang tangkap gambar lah, sorang lagi pegi keje time raya lah..haha. Kali ni baru sempurna semua orang ada. Abang tak sempat nak siap2 lagi pakai sampin, tp dah pose dulu tau! sape yg amik pic ni? ceteka..ceteka..:'p Akak ipar yang snapkan pic ni..hihihi :'D Kitelah adik bongsu skali :'D Yg lain abang2 and sorang je akk :) 

After selesai kenduri, semua orang terbaring lemah longlai sebab penat sangat. huhu. Ayah orang pertama yang masuk rumah untuk mandi dan terbaring dekat sofa after meja dan kerusi disusun. Muka lega ayah memang nampak sangat sebab dah selesai satu majlis untuk anak sulung dia. Tapi, bak kata ayah , lega untuk beberapa bulan je, lepas tu ada lagi satu majlis untuk diselesaikan. huhuhu :'D 

Sebenarnya nak letak banyak gambar and cerita pasal kenduri abang, tapi gambar tak dapat lg drpd photographer. Habis cerita pasal kenduri kawen abang. Kenduri sendiri pulak lepas ni. :'p 



Esoknya pulak, selepas pujuk punye pujuk, selesai lah jugak beberapa perkara untuk completekan barang2 keperluan dan barang2 kehendak (haha) untuk diletakkan di atas dulang-dulang nanti :'D Masa tunang dulu, hantaran kitorang 5 dulang berbalas 7 dulang. Time tunang barang2 hantaran lebih kepada barang2 macam makanan2, manisan, and dll. Ingat lagi, dulu terfikir jugak nak hantaran tunang handbag ,makeup and bagai2. Tapi, En.Tunang cakap time tunang takyah nak bg barang banyak2 sangat, time kawen nanti baru all out habis. haha. Akanku pegang kata-kata itu sampai bila2. ekekeke.


All out habis yeeee. Ok~ terima kata-kata dia dengan seadanya. hikhik.
Sape tak juling mata uiii tengok semua ni :'D 


Suka semua dekat rak tu. haha.rasa nak angkut semua skali. Arrghh! 


So far, memang best bila masuk sini nak cari handbag. (memang lah best). Tapi tuh la, handbag yang diidamkan terlalu besar sangat. Irine suka jenis bag yang besar, motifnya boleh bawak and letak barang byk2 sikit dalam bag,boleh bawak buku skali (alasan ).hehe. 


Selesai membeli handbag, perkara kedua yang nak disetelllkan ialah jam! Cari jam untuk En.Tunang. Nampak dia excited time ni. Semua jam dia cakap lawa. hueheuhe :'D 


Solvil Titus. Suka sangat dengan Titus,dah nak beli dah, tapi last-last jumpa yang lagi ok daripada ni :) Cantik and En.Tunang pun suka jugak.:) Selamat tinggal Titus! tak dapat nak merasa, after kawen nanti mungkin boleh beli :'p

So far, tu jelah yang sempat beli untuk sekarang ni. tak cukup satu hari kalau nak beli barang-barang dalam satu masa. Akan diteruskan lagi! (suke..hihi). Yihuuuu :)