Tuesday, March 5, 2013

Pelamin, hantaran, doorgift by Rastali


Salam. hai , hello, hola.
Sory lama sangat berdiam dekat blog. Masih berada dalam mood final exam lagi :'D

Okehh, Irine tengok dekat statistic blog , mostly readers yang masuk blog Irine semua cari dan survey berkenaan dengan engagement and wedding. Maybe sebab blog Irine ada sikit-sikit tips dan promote vendors yang Irine gunakan time engagement and wedding yang lepas :) 

Untuk kali ni, special for bride to be yang still pening kepala tengah mencarik orang yang sesuai untuk buat pelamin, gubah hantaran, doorgift, or maybe..sewa peralatan untuk korang punya event?
So, apa kata u all try 
 RASTALI

Collection from Rastali ni yang Irine suka sebab cantik-cantik dan unik! jangan risau, dari segi harga, memang affordable sesuai dengan service yang korang dapat nanti daripada diorang


Cantik kan? Dekat Rastali ni, kalau korang nak carik tempat untuk gubahan hantaran, Rastali adalah salah satu yang Irine suggestkan. Kalau korang taknak guna dulang hantaran sendiri, boleh sewa dulang yang cantik-cantik ni dengan diorang. Kalau nak request fresh flowers, pon boleh jugak! Now trend memang  fresh flowers laa kan :) cakap je you all punya theme and color, and Rastali boleh buatkan :) 

Omaigod...pengsaannnnn! cantik sangat. fresh flowers :'D

 
 
 Class Red Velvet Hantaran Deco by Rastali 



Melting tak? Irine sure yang nak kawen tu mesti mata rambang gile bila tengok gubahan hantaran fresh flowers macam ni. Same like me dulu2 masa sebelum nak kawen, kalau boleh semuaaaa nak! 



Rastali pon ada jugak buat sewa barang-barang untuk wedding. Boleh cut cost kalau kita just sewa je.
Yang ni antara barang2 yang Rastali sewakan. 

Chairs and pillows 

Laced umbrella 

Bantal Nikah


Wooden box and books


White notice board/stand

Arch (included flowers)


Or maybe ada jugak yang cari doorgift yang unik,Rastali pon ada jugak :)




  

Or maybe ada jugak yang carik pelamin? Yang the latest, Rastali buat pelamin di Putrajaya Cruise :) Cantikkk sangatt ok! Love it and nampak so creative. Kalau nak tengok banyak gambar lagi, pegi LIKE cepat2 page diorang k. 

Owner Rastali ni ialah one of my good friends jugak. Jadi, diorang tersangalahhh bagus dan senang nak berususan lagi-lagi dalam bab macam ni. Kalau Irine kawen lagi sekali, mesti Irine akan pilih diorang! :) 
Salah satu tips yang Irine boleh kasi dekat bride to be semua, time-time nak pilih vendors ialah saat2 sangat penting bagi kita. Sebab apa? Sebabnya, tak semua yang kita rancang akan berjalan dengan smooth. So, kalau nak carik vendors, pilih dan carik yang betul2 serious dan friendly berurusan dengan kita. It's ur wedding ok! Bukan orang lain :)

So, apa kata u all try
Check it out!