Wednesday, June 5, 2013

Masih menunggu dan menunggu...


Assalamualaikum..

Bila dah cuti ni rasa start bosan pulak. Duduk rumah bukannya buat apa sangat, lebih kepada rehat dan goyang kaki je. Melainkan kalau keluar, baru habiskan seharian tu betul-betul untuk berjalan sakan. 

Tapi, apa yang dapat perasan seminggu ni, rajin pulak nak kemas rumah. Konon-konon macam sebelum bersalin, nak make sure rumah tak berada dalam suasana tongkong pecah.haha. Sapu satu rumah, cabut rumput depan rumah (free2 kena marah dengan husband) dan tugas paling best buat daripada dulu ialah basuh bilik air. Tak tau kenapa fevret sangat >_< 

Sementara menunggu hari baby ni keluar, update blog puas-puas dulu. huhu. 

 

Hari-hari menghadap bag baby yang nak bawak pergi hospital nanti. Sebenarnya dah 2-3x dok punggah bawak keluar masuk barang-barang dalam bag ni. Start packing bag ni masa dua minggu lepas, tu pon sebab nak standby takut in case terberanaks masa balik kampung Perlis aritu. Alhamdulillah, tak beranak pon and baby pon tak puas lagi kot nak main-main dlm perut.hihi. 

Sebenarnya tak rasa pon bag ni macam bag baby ataupon orang panggil diaper bag. Survey-survey dekat luar diaper bag semua beratus-ratus. Memang cantik, tapi banyak sangat pakai nk pakai duit untuk anak, beli yg murah2 je la dulu. hihi. Ternampak bag ni dekat Isetan, Klcc. Macam berbaloi and sesuai beli, terus grab dua.



Apa yang Irine sumbat dalam bag ni? Semua refer dalam internet je hospital checklist. hehe. 
Irine bawak ni :-
  • 5 keping pampers newborn
  • 5 pasang baju bayi ( ikut korang laa nak bawak berapa helai)
  • 1 paket baby wipes/wet tissue
  • 1 helai towel mandi
  • Stokin dan sarung tangan baby (irine bawak lebih sebab geram nak main tukar2 nnti.hihi)
  • barut baby
  • bedung baby
  • 1 botol minyak telon
  • Surah Yasin 

Untuk bag ibu dia pulak, baru masukkan sikit-sikit barang.haha.Satu hari masuk satu barang.tah bila nak siap pon tak tau. 







Haaaa cop! cop!
btw, sebelum bersalin ada permintaan utk korang vote Irine dalam Blogger Digi Awards ni.hehehe.
Tapi make sure korang log in dulu tau pakai facebook or twitter. Satu hari boleh satu vote je, tapi esok tu boleh vote lagi! Vote berakhir sampai 23 June tak silap Irine :) Vote blog Irine jom!Just click banner kat bawah ni dan tekan "VOTE NOW"