Saturday, October 26, 2013

Kisah Fiska Medina by Lhmediatv


Assalamualaikum.
Hye semua.




Baru berkesempatan nak update blog hari ni.  Banyak cerita sebenarnya, tapi masa xde. hehe. 
Hari ni Sabtu dah start busy sikit sebab esok hari Ahad 27hb ialah Majlis Kesyukuran dan Aqiqah untuk baby Medina. Minggu depan pon dah genap dah umur Medina 5 bulan. Kejap kan? :-)

Dalam masa sepanjang nak 5 bulan ni, banyak sangat kenangan dan cerita yang nak dikongsi. Walaupun Irine banyak share gambar2 family di facebook, instagram dan twitter, tiba2 terfikir untuk simpan memori ni dengan cara "merakamkan" semua kenangan ni dalam bentuk video.hehe Mula-mula kitorang macam fikir macam manaa eh nak make sure kan semua kenangan ni tak hilang macam tu je. Kalau gambar memang dah banyak cuma kali ni nak nampak lebih real. Yelah, lagi-lagi kenangan untuk anak pertama. Perasaan dia lain bila dah ada anak kedua dan ketiga nanti-nanti. Orang cakap macam perasaan "excited" dia tu lain :) Sape tak excited kan mengandung buat kali pertama dan jaga anak sulung kan? Irine bet mesti masing2 ada pengalaman dia tersendiri.

 Dalam pada masa yang sama Irine dapat tahu videographer yang shoot masa wedding Irine dulu iaitu Lhmediatv ada pakej untuk shoot video macam yang Irine nak tu. Lebih kurang macam post-wedding tapi tambah seorang watak baru iaitu baby.hehe. Kitorang pilih Lhmediatv juga sebab dah biasa dengan kerja tangan dan hasil diorang yang terbaik, jadi Irine letakkan kepercayaan 100% dekat diorang utk hasilkan video yang akan jadi simpanan kitorang ni. Video nikah dan resepsi yang diorang hasilkan pun sehingga sekarang masih ada lagi yang tengok dan ada 2-3x jugak pernah tersiar dan jadi video contoh dalam rancangan dalam tv. Irine pun kadang2 play balik tengok video nikah tu dan sebak sorang2.. hehe :p

Ok kali ni, dipendekkan cerita Irine kongsikan lagi sekali
video kami dan "kisah Fiska Medina" dalam blog ni. 
Tq so much to Lhmediatv sebab jadikan impian kitorang jadi kenyataan nak ada video kisah2 family macam ni. hehe. For sure, video ni akan jadi tatapan kitorang dan Medina bila dah besar nanti. Kalau Medina nakal, Irine tunjuk video ni bagi dia insaf balik. haha


boleh view video di facebook page Lhmediatv



Tq jugak Lhmediatv sebab kitorang daripada zaman kawen sehinggalah sekarang ni berikan service terbaik! Team Lhmediatv memang sporting! Memang takde rasa janggal bila shoot dengan diorang sebab Irine pun dah anggap diorang macam kenalan rapat :) Senang nak bekerjasama, senang nak bincang2 tentang video, idea daripada mereka pun memang kreatif. lain daripada yang lain sampailah yang sekarang ni, video kisah Fiska Medina ni idea daripada mereka sendiri. Bila Irine bagitau je nak buat video macam mana, diorg dah tahu dan kongsi idea sama2.

Sape2 yang juga baru dapat pengalaman anak pertama atau anak ke 10 sekalipun boleh buat video untuk simpan kisah kenangan ni dalam bentuk yang lebih 'hidup'. Korang boleh berbincang dan hasilkan dengan lebih kreatif dengan team Lhmediatv sendiri. Dan juga bagi yang still tercari-cari videographer untuk engagement atau wedding dengan harga yang lebih berbaloi, team Lhmediatv is the best choice. Dan yang lebih penting, kita perlu cari service yang boleh dipercayai. Nasib baik pengalaman sebelum wedding dulu mengajar Irine untuk lebih berhati2 bila memilih service seperti videographer ni. Pilih serice yang berbaloi, boleh dipercayai, menghormati orang lain tak kira kita dari golongan bawah atau atasan dan tidak memungkiri janji. Jadi untuk bride to be, ibu2 ngandung serta yang dah ada anak, kalau nk hasilkan sesuatu untuk keluarga dalam bentuk video, Irine memang highly recommended sangatt dengan service Lhmediatv kerana mereka juga amat mesra family!