Wednesday, November 27, 2013

Majlis Aqiqah dan Kesyukuran


Assalamualaikum.. :)

Hye. perasan tak sesuatu yang pelik, macam rajin je skang update entry :P 

Sebenarnya entry ni dah lama nak buat, tapi peram dulu kasi betul-betul masak.haha

Entry ni nak cerita pasal Majlis Aqiqah untuk baby bulan lepas. bulan lepas? ha'ah bulan lepas, basi kan entry ni.huhu :'D 



27 Oktober yang lepas. genap sebulan. huhu
Masa ni Medina baru masuk 5 bulan. So, kitorang plan nak buat Majlis Aqiqah dan Kesyukuran time ni. buat secara kecil-kecilan je. Jemput yang kawan-kawan yang dekat dan sedara mara je. Dalam 150 pax tetamu. 

The preparations semuanya berjalan dengan lancar. Ramai kawan-kawan yang bantu dan bagi itu ini. Alhamdulillah rezeki Medina. Sebenarnya preparations nak buat Majlis Aqiqah ni takdelah makan masa pun sebab kitorang buat simple-simple je, janji semuanya setel. Boleh tarik nafas lega bila perkara yang penting ni dah dilaksanakan. 

Majlis start daripada pukul 12 pm :) 


candy buffet sponsored by @gulagularhea.
Boleh search nama dia @gulagularhea dekat instagram ok! 
Tq so much kak Adawiyah sebab bagi service Candy Buffet yang best dan terlalu comel ni. 


Jadi, bila ditanya nak tema apa, maka dijawab dengan pantas " kita nak tema pink, kalau boleh nak tema Hello Kitty.". hehe. Sape yang baby, sapa yang mak budak sekarang ni? Pelik dekat situ.erkk --' 
Ntah, bila jadi mak2 ni, semua benda-benda comel macam budak-budak, automatic nak join sekaki sekali. 


Love the decorations so much!! Meja dia siap ada tutu skirt lagi tauu.
Kembang-kembang.hehe. irine suka sangat candy buffet ni sebab tuan rumah tak payah susah-susah nak sediakan meja. Rasa senang sikit tak yah tercarik2 meja. hehe. Masa ni, Irine tak dapat tengok daripada awal start nak deco-deco, sebab tengah siap-siapkan Medina dekat atas dalam bilik :) ruginyee..huuu, tgk gambar je lah.


Haaaa tu diaaaaa!
Tak rasa nak pengsan ke bila tengok benda-benda comel macam ni dah tersedia depan mata? huhuuh. 
Bagi peminat pink and hello kitty konfem2 hentak kaki bila tengok comel macam ni deconye T__T







Apam polka dot. sedappp! 



Dari segi doorgift pulak, sebenarnya limited. hehe. Sape cepat dia dapat sebab tak plan pun mula-mula nak sediakan doorgift. tup tup, adaaa.magic pulak. hehe. Pastu kan, minta maaf sangat-sangat tau sebab ada yang tak dapat.wuu, nanti next time kalau birthday party janji tebus balik doorgift ni. huhu


Doorgift corner :)

sebenarnya takdelah corner-corner sangat.haha. 
Tapi even simple macam ni, terlalu suka sebab yang tukang susun-susun kreatif ni akak ipar, adik ipar dan ibu mertua Irine.hehe.comel kannnn diorang susun.


Doorgift dalam bentuk dress. Comel sangat-sangat kan? huhu.
dekat tepi-tepi dress ni dia jahit tauuuu. Dekat bawah tu je stapler untuk senang nak bukak keluarkan doorgift :) Dalam dress ni ada apam polka dot and lain-lain gula-gula :) tp banyak jugaklah boleh sumbat dalam dress ni.hehehe!


Sepasang kasut baby versi mini cinderella :'D
Dalam kasut ni ada marshmellow and gula-gula.
So, setiap sorang dapat sebelah je, sebab bajet x mencukupi.haha.  :P 


Pengsan tengok cute overload! 
Doorgift sponsored by kak Asma.boleh search dekat instagram dia @asmaleeya!
Tq kak Asma sebab datang jauh-jauh dari Banting hantarkan doorgift ni


Adik ipar dan akk ipar :) 
tapi adik ipar still panggil panggilan "akak" haha, sebab beza umur kitorang Irine pangkat adik. Dia baya abang Irine :P dah terbiasa panggil akak. And akak Ipar kita tu Irine panggil Ateh :) 
Dua-dua ni antara yang banyak tolong Irine and husband daripada awal-akhir majlis. :'D 
Tq tq! nanti Irine belanja Bihun Sup Siam. haha.



Lupe nak selit gambar family.haha

Our little family :)
Dulu single, then berdua, and now bertiga. 
Harta dunia akhirat

Jubah Kaftan from CALA QISYA


My baby booo :) 

So far, majlis Aqiqah dan kesyukuran ni simple je :) Masa mula-mula nak start majlis ni, tunggu tetamu sampai dan kitorang start dengan doa selamat yang dibaca oleh abang ipar Irine sendiri. Tak lama pun, dalam 15 minit macam tu je. Itu pun dah memadai sebab macam sebelum ni Irine pernah cerita dekat entry lepas, Medina dah pun cukur sampai botak masa umur dia 2 bulan. Masa cukur tu takde kenduri ape-ape pun. Dan sekarang ni baru kitorang buatkan Aqiqah untuk dia. Jadi, takdelah amalan-amalan bidaah macam amalan cukur jambul tu :) Ingattt tauuu! jangan buat amalan tu. 

ok bab tetamu pulak, antara kawan terdekat Irine jemput...
...
.....
........
.......................



Blogger kesayangan semua orang. Kak Fatin Liyana and bestfriend Datin Najah.hehe.
Suka sangat dengan kakTin and kak Najah sebab daripada kenduri kawen Irine sampai kenduri Aqiqah ni mesti datang :'D terharu betul. huhu. 


Kawan-kawan since UITM dulu :) 
Nisha, Sara, Aza, and Mira. Mira kawan friendster.ehhe




Dena and Saif pon datang jugak. :)



dan bila dah last-last tu, si kenit ni dah sampai tahap mengantuk dia kuasa 5. letak dalam babycot tu terus tido. Yang tu babycot akak ipar, pinjam jap letak kat bawah in case Medina nak tido ke tak payah bawak masuk bilik :) 







Sleeping Medina


tapi kejap je pun dia tido, sejam macam tu. hehe


Ok tu je la kot, tak banyak sangat cerita. ni je lah nak cerita. sekadar update jadi kenagan. hehe
Alhamdulillah setel semua, and tq so much dekat family and family mertua banyak tolong, dekat kawan-kawan sudi sponsor sepanjang majlis ni and yang lain-lain. 

All Photo credit by 
Pegi LIKE cepatt facebook page diorang :)