Wednesday, January 1, 2014

Throwback - Part Hantaran


Salam.

Throwback zaman nikah yang lepas. Tak pernah update lagi. Hebat kan, dah 1 tahun 5 bulan punya cerita nikah, baru nak update :P  
Ok kali ni throwback hantaran dulu.
tapi..tapi, ni throwback version gambar je semuaa k.
Layan gambar je lah :) 

7 dulang berbalas 5 dulang.
eh yeke.haha.ntah, dah setahun lebih punya cerita tak ingat sangat. 

Ni hantaran belah perempuan untuk belah lelaki dulu. Semua jenis barang-barang simple sebab yang lainnya dah ke bahagian preparations baju dan khemah.Nak kata ada tema, takde pun sangat, tapi overall lebih kepada pastel colors. 


Kasut. 


Rasanya kasut ni paling bertahan sampai sekarang sebab pemberian kasut untuk suami ni sampai sekarang dia pakai time nak keluar pegi mana-mana.


Buah-buahan yang dah digilap licin dan bersinar dengan minyak johnson! haha


Sirih junjung. 
tapi sireh tu guna yang fake, cuma tambah-tambahkan dengan fresh flowers je :D 


Jam couple. yang besar suami punya, yang kecik sikit Irine punya. 
Haa yang ni la kot yg betul2 irine pakai sampai sekarang.hehe.sayang! 




Cincin. tapi yang musykilnya, mana tah cincin xde dalam ni.haha.
Cincin time ni tak letak lagi, Irine suruh pengapit Irine simpankan dulu, takutlah ape2hal hantaran dah letak dekat bawah, in case hilang ke ape ke.


Ok dah letak cincin lelaki 


Buku-buku panduan


Jacket.


Jacket ni pun sampai sekarang husband pakai kalau nak pegi keluar mana-mana. 
pandai betul hargai barang pemberian :P tak macam isteri dia tah kemana letak.haha


Perfume.
tapi rasanya perfume ni ada lagi , tp dalam stor dah tempat dia skang.kahkah



Coklat.
beli last minute, beli dekat kedai runcit je pon.hoho! runcit2 pon mahal jugak satu tin tu --' beli sebab nak memenuhkan ruang bekas hantaran je. huhu 



 Ok tu je lahh. hehe. Oh ye, ada yang tanya, fresh flowers ni tahan berapa lama. 
Rasanya tahan segar bugar 3 hari jugak. masuk 4 hari dia dah layu sikit. tp kira lama jugak la.hehe.kalau pandai jaga letak dalam pasu dan air, seminggu lebih boleh tahan. Best la sebab bunga-bunga hidup ni lepas dah habis kenduri boleh ambil and mandi bunga. hehe!

Untuk dulang belah lelaki bagi pada Irine takde pulak gambar satu2 details macam ni. ada 5 dulang.
semua berat2.huhu :'D sekali seumur hidup pegang berat2.hehe


Yang ada ni je lah gambar nya. hehe
-Sirih junjung
- Kasut
-Jam
-Camera
-Perfume
-Bekas cincin + duit hantaran
Terlebih 6 dulang sebab yang duit hantaran tu masuk sekali.


ok!
nanti kita throwback lagi ok! So, mungkin entry ni boleh jadi tempat refer untuk bride to be carik idea nak buat hantaran kot :) Just want to share! :)

tata!