Saturday, January 25, 2014

Family Portrait


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum :)

Ada korang rasa tak macam masuk blog orang lain. haha. Janganlah gopoh-gopoh tangan tu nak pangkah tab blog ni, sebab kita baru je tukar background :'D Saje nak tukar, nak fresh daripada 2014 katanya. hihik. Cantik x kakton.haha. Background lama pink tu dah 2 tahun pakai.

Lepas dah godak-godak blog ni, barulah perasan hampir 7 tahun berblog. 1st entry yang tak berapa nak mencirikan seorang blogger masa start buat blog 2 September 2008. Masa umur 15 tahun, form 3 dulu. Lama kan kan. Dah tuaa dahhh rupenye blog ni. Kalau ikutkan, dah masuk darjah 1 tahun ni.


1st entry dekat blog dulu. hahahahahahah :')
Nangis air mata berdarah tengok mula-mula punya ayat masa bukak blog. 2nd September 2008 dulu. Alaa tengok ayat pon tauulahhh ayat budak-budak. Tu yang ada ejaan macam budak2 baru nak up. lol :'D Minta dijauhkan dgn penulisan yang kebudak-budakan macam dulu. Mak orang dah ni tapi belum masuk umur 3 series lagi :P Tak sanggup nak tengok.  And hyeeeee! ape-ape pun 7 tahun dah blog ni berdiri. Cewahhhh, berdiri tauuu, cliche sangat ayat.

Bersyukurla sebab blog ni penah dpt award masa tengah pantang dulu. huhu. Orang kata berbaloi la sakit-sakit tangan type entry dekat blog selama 7 tahun dapat pengiktirafan. :D


Ni entry #throwback ke ape ni. hehe! 

Eeeee..kan dah tersimpang cerita benda lain. 
Sebenarnya entry ni nak cerita family portrait 2 minggu yang lepas. Macam biasala, entry kalau tak basi dan tak peram lama-lama dalam draft memang tak sah. Ok2, throwback balik, konon-konon baru lepas shoot semalam la. huhu. Kalau korang perasan, blog ni banyak betul ada gambar-gambar shoot. Terlalu banyak daripada berdua sampai dah bertiga. 





Next, cerita tentang family portrait yang lepas.


Sedondon tak kitorang? haha. cap ibu dan anak untuk shoot kali ni pilih tema grey.

Dah plan lama dah untuk family portrait ni. Untuk kali ni tak macam kebiasaan, jadi cabaran sikit sebab adanya watak baby. So, nak bergambar ni kena ikut mood baby. Baby "eekkkk" sikit payah dah. huhu. Tapi Alhamdulillah overall ok sebab sebelum nak gerak pegi shoot, kasi Medina tido daripada pagi. Bagi mood dia baik-baik sikit and kasi dia puas tido dulu. Layan jelah gambar-gambar dekat entry ni :)



bertiga dah kan :)

InshaAllah akan berkembang lagi lepas ni. Siapa taknak anak ramai kan? Anak ramai rezeki kita.
Walaupun sorang je anak, rezeki tu datang bergolek-golek secara kita tak sedar dari segala jenis bentuk. Kalau nak kata letih ke ada anak, biasalah kan ibu bapa mana yang tak letih. Tapi dalam letih-letih tu ada kemanisan dia. Memang percaya dengan ayat anak adalah penghubung kasih sayang pasangan suami isteri.


Being a family means you are a part of something very wonderful. It means you will love and be loved for the rest of your life. No matter what. I love you both. -ibu-

Tutu Dress ibu from CALA QISYA
Tutu Dress Medina from @itsnanalahboutique (search instagram )


Mood Medina memang ok sangat masa ni. hehe. 
Gedik pulak tengok dia senyum tutup mata. 




Macam tema vintage pun ada jugak. huhu ^___^ 





















Sweet pulak tengok gambar ni :')
Sape tah ajar Medina feel sangat masa pose gambar ni, dia spontan tutup mata and hala hidung dia dekat ayah dia. Amboihhhhhhh.. tapi takpelah ibu tak jeles pun, dua2 harta ibu.






Kalau nak bercinta, cari yang halal untuk setia, kalau nak bahagia, 
kejar doa-NYA ke syurga  

(Tagline baru blog ni. hehe)


3 of us ! 






and last but not least, 
Medina dah tido masa ni. Ibu dengan ayah lari-lari pegi masuk celah hutan mana tah ada banyak sang nyamuk punya sarang. huhu. Tq so much yang tak terhingga dekat photographer kitorang which is photographer yang sama pernah shoot masa pre wedding kitorang dulu. Kamcing tau.haha 

1 tips yang Irine boleh beri dekat korang untuk pilih photographer untuk engagement,wedding or whatever, pilih yang jenis pandai nak handle kita masa shooKalau photographer Abang Shah ni, kita belum sempat tarik nafas , dia dah plan kan shoot macam ni pulak :P Rajin dia ni !! Gigih! haha! Highly recommended photographer ni! Booked laaa dia jadi photographer korang, for sure tak menyesal sebab terlalu baik and friendly (bukan bodek, tp berdasarkan pengalaman sendiri) 

LIKE FB PAGE : 

ada promotion sekarang :
SIAPA YANG BACA BLOG IRINE,
AKAN DAPAT REBATE RM 500 DARIPADA
CLICKS THE MOMMENT !! RM500 ok!! byk ok rebate! 

Cuma kalau nak booked dgn photographer ni, just mention , 
"saya baca blog Irine dan nak dapatkan rebate Rm500"





and we still in love.
Moga sampai ke tua. haha <3 br="" nbsp="">