Tuesday, April 22, 2014

Project Ibu


Assalamualaikum and hi.
Entry taknak kalah, ingat ada projek memikat suami je ke? Project ibu memikat anak pun ada by me! hehe!

so untuk project ibu #Medinaturns1 ni nanti, terlebih rajin buat buku untuk cut, copy and paste all ideas daripada sumber google yang menarik. Not laa exactly like this, kang botak pulak ibu dia.
Just ambil cekup-cekup idea je, love all the combination color and boleh try untuk blend dalam theme Medina nanti.



Previously, penah terfikir nk buat color Tiffany Blue + Gold sebab nak lari daripada color pink purple. But, macam biasalah memang tak tetap pendirian, nanti mmg akan ada campur sikit color pink and purple.haha. Tengok laa ape hasilnya nanti :) Hope semua bjalan dengan lancar, sederhana dan meriah. Ameen! Mak pak Medina ni macam ni lah, excited nak 1st time potong beday cake anak. kalau anak kedua-ketiga maybe dah boleh relax sikit.hehe.

Yang tu dari segi theme color,
for the real theme nanti ialah kitorang decide buat Theme : Doctor2.
hahah. Macam nak gelak, but yes it's true! Lepas direject sekejam mungkin idea Chibi Maruko Chan dgn husband (haha), maka cari idea2 yang maybe boleh diterima pakai husband. And tiba2 fikir why not buat tema birthday watak doktor2 untuk Medina kan?

Reaksi husband?
....

........
Yupppp, dia tersenyum and terkeluar daripada mulut dia
" barulah tema Cerdik sikit'. 
blerrghhhhhh --'


haha. takat ni,
tema yang confirm ialah tema doctor2 untuk Medina ni nanti. Tapi tetamu yang datangnye nanti, jangan pulak buang tebiat nak pakai kot doctor pulak. haha. Selain for fun, mana tau boleh didik daripada awal minat and cita-cita dia untuk minat jadi doctor dah besar nanti ye idok? haha. berfikiran jauh ibu dia.


Doktor Fiska Medina wannabe. ngehngeh. 



Lain-lain cerita sambungnya nanti.
Untuk watak cartoon doctor utk theme ni mmg dah ada, cuma takut plan2 x jadi pulak. but boleh jamin, sape suka tengok cite cartoon, tau lahhh watak cartoon doctor sape kan. hehe.
Hanya mampu merancang je, jadi tak jadi, terserah. hehe.

Tata



Salam sayang, 
Ibu Medina