Thursday, November 3, 2016

Jadual Makanan Yang Boleh Dimakan dan Tidak Boleh Dimakan Semasa Pantang


Assalamulaikum Hye :)
Sebenarnya time pantang ni banyak masa terluang. Jadi aku ambil kesempatan nak update blog sekerap mungkin dan semampu mungkin :P Alaa update blog pakai phone je nih.hehe


Sebabkan ramai yang bertanyakan boleh tak sharekan menu2 time pantang, yg tu sebenarnya aku banyak ikut menu dalam facebook je. Kan sekarang ramai orang share kan. Yang aku boleh sharekan ialah jadual makanan yang boleh dimakan dan tidak boleh dimakan semasa pantang. Yg ni aku dapat daripada confinement lady yg aku booked. Boleh lah u all pun refer-refer in future bila time pantang 
ok?








So far, pantang kali ni memang aku bagi list ni siap-siap dekat husband masa dah bersalin haritu. Senang terus print out and bagi dekat husband suruh carik stok-stok lauk mentah dan stok makanan kering untuk kudap-kudapan. Yg stok kudap-kudapan macam segala jenis biskut tu penting! sebab time pantang nafsu makan aku macam tak serupa orang sikit ! haha.




Ok tu je entry kali ni nak share ! 
Nak share entry ni dipersilakan utk buat rujukan.

tata!