Saturday, December 14, 2019

DREAMS COME TRUE : Shaklee Car Incentive Bonus



Assalamualaikum wbt semua.

Post kali ni Irine terasa nak sharekan antara peluang-peluang besar bila kita serius dalam business Shaklee. Selalu nampak Irine share peluang-peluang Shaklee lebih pada INCOME dan FULLY SPONSOR TRIP je kan? 

Tapi jarang sekali bercerita tentang satu lagi peluang yang sangat BESAR bila anda join business Shaklee, iaitu peluang untuk mendapat dan menikmati CAR BONUS.



Nampak macam cliche pulak post gambar dengan kereta😹Ampunnnn ampunnnn. Tapi Irine nak share jugak, sebab melalui business Shaklee salah satu impian diri sendiri tercapai. 

Bila kita dengar CAR BONUS, benda pertama yg keluar dr fikiran kita mesti 

"Waahh! Shaklee bagi kereta ke! " 

BIG NO!! Untuk pengetahuan, Shaklee tak bagi pada kita kereta sebiji tapiii Shaklee beri CASH pada kita, supaya kita dapat bayar sendiri kereta idaman kita 😊

Baik kan Shaklee? Dah lah bagi bonus tiap-tiap 15hb, dia bagi pulak kita macam-macam jenis peluang yang sangattt best! Tahun 2016, ibu mula buat come back semula dalam business Shaklee. 3 bulan pertama join Shaklee, Irine completekan program :

"Shaklee Car Incentive " utk 3 bulan berturut-turut 
(ada syaratnya kena score sales). 


Awal-awal tu tercabar jugak tapi bila fikir balik peluang dah ada depan mata, WHY NOT kita grab sehabis baik mungkin. Rugi lahh kalau buat business main-main. 

Masuk bulan ke-4 join Shaklee, automatic Shaklee bayarkan duit bulanan kereta which is kereta tu pun Irine beli dengan 100% drpd BONUS dan income yg Irine dapat melalui business Shaklee. Best kan? My 1st car beli melalui BONUS Shaklee ialah kereta idaman ibu pada waktu tu (2016) - HONDA HRV. 

Shaklee lah yang tolong bayarkan duit kereta bulan-bulan sampailah sekarang. 


Tahun 2019- Salah satu wishlist lepas 3 tahun buat Shaklee, Irine nak upgrade MPV Car. Kalau nak tau, statement BONUS SHAKLEE ni memang layak untuk apply loan beli kereta dan beli rumah. Best tak? Untuk Irine sendiri memang menggunakan 100% statement bonus Shaklee.

Sebenarnya tujuan nak ada kereta yang lebih besar dan lebih selesa semuanya untuk keselesaan anak-anak. Kalau keselesaan diri sendiri boleh tolak tepi dulu kot. 

Nak balik kampung selesa, nak ulang alik travel kalau ibu ada job luar lebih selesa, dan lain-lain. Sebab mostly komitmen harian kami semuanya kami perlu bawak anak-anak di samping kami. Semuanya demi anak-anak. Yelah 4 anak, boleh bayangkan tak “kesardinan” melanda kalau kereta tak cukup space. Huhu. Dan paling penting, kami perlu upgrade "family car" sebab nak install carseat untuk anak-anak juga.

Alhamdulillah sebelum raya haritu sampai jugak hasrat nak pakai MPV Car - KIA GRAND CARNIVAL Sx. 😍 Bukan anak-anak je excited, diri sendiri pun excited. Sebenarnya baru harini ada masa terluang nak cerita hehe. 


Tak tau nak describe perasaan macam mana bila dapat upgrade kereta impian, family car. 

Masa awal-awal kami survey, rasa macam mustahill. Tapi perasan tak bila kita tekad nak dapatkan sesuatu perkara tu, benda tu lah dan-dan nak muncul depan mata. Fikiran nak kereta MPV Kia Grand Carnival, dan2 tu lah setiap kali lalu highway nampak kereta yang kita nak tu kerap lalu lalang depan mata😭😭

3 tahun lepas beli Honda HRV hasil Car Bonus Shaklee sebab lebih pada fikir kereta tu dijadikan sebagai kereta business nak ulang alik HQ Shaklee & postage etc. 

Tapi lama-lama rasa dah patut tukar dah walaupun husband memang dah ada kereta dia sendiri. 

Perasaan anak-anak? Hermmm.. jangan ceritalah. Masa belum decide beli, baru survey dekat kedai pun anak2 excited tahap tak sangga. 


Kak Nina cakap dekat ibu ayah time tu, 
“Ayah ibu, tu kereta baru kita kan”😅😅


Padahal tak confirm lagi nak beli ke tak time tu. 

Bila dah ada depan mata, masih terngiang lagi riak wajah sorang-sorang! Senyum lebar sampai ke telinga! Masing-masing ambil seat masing-masing, takde istilah berebut sebab total ada 8 seater hehe.  Carseat pun Alhamdulillah dah check manual book boleh install sebanyak 6 buah carseat. So far, kereta Kia ni lah paling banyak dan berbaloi boleh install carseat. 

Alhamdulillah for everything, semuanya dengan asbab buat business dan syukur sangat Allah permudahkan dgn izinnya. Hanya dengan payslip Shaklee. 

Oh ya, ada yang tanya juga sebelum ni. 

Kalau kita berjaya lepas CAR BONUS SHAKLEE, tapi kita tak nak beli kereta atau tak nak bayar duit kereta boleh tak? 

Boleh takde masalah. Haaa terpulanglah pada kita nak buat apa, dah duit kita. Hihi



✅Nak simpan ke, nak bayar rumah ke
✅Nak pegi Umrah ke
✅Nak pegi travel ke
✅Shopping



Alhamdulillah Terima Kasih Shaklee! Pada awalnya suka-suka je, tapi mcm2 peluang ibu dpt :’) 

Jadi saranan Irine dekat all SID SHAKLEE, kalau buat business Shaklee, pleaseee buat betul-betul. 

ALL OUT habis-habisan, peluang besar menanti depan mata tinggal kita je nak grab atau tak.

Ada tak yang nak join buat Business Shaklee under guide daripada team Irine Nadia sendiri? Nak pegang duit sendiri tanpa harapkan duit parents, husband, etc? Sambil-sambil kita cari extra income, BONUS dapat belajar marketing nak business plus dapat mendalami mcm2 ilmu product. 

Dengan syarat, Irine nak cari yang betul-betul SERIUS dan berminat je nak ubah nasib , mahir dlm media sosial seperti FB,IG, @ BLOG (yg ni semua org mahir kot. Hehe). 

Melepasss lahhhh kalau x join😉Kalau kita nak berjaya, kena duduk rapat2 dengan org yg berjaya. Yess itulah my prinsip! 



Terima kasih Allah atas nikmat dan peluang ni ❤


IRINE NADIA,
012-775 8692
Shaklee Business Mentor
Master Coordinator of Shaklee 



FOLLOW INSTAGRAM : @irinenadiabeauty